Napszentület a kereszt tövében

Napszentület a kereszt tövében

Lezárult a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány fotópályázata. A legsikeresebb pályaművekből hamarosan kiállítás nyílik, melyen láthatjuk külmunkatársunk, Martinek Imre Napszentület a kereszt tövében című alkotását is.

Meghosszabbított, július 15-i határidővel zárult le a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázata, melyet a kiírók a 18. életévüket betöltött, határon túli magyar hivatásos és amatőr fotósok számára hirdettek meg, két versenykategóriában.

Mint ismeretes, a KÉSZ által létrehozott alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása. Ennek érdekében lett meghirdetve a fentebb nevezett fotópályázat is, a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával meegvalósuló, A Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása című program keretében.

A tárlat anyagába lapunk külmunkatársának, Martinek Imre Napszentület a kereszt tövében című pályaműve is bekerült. A fotó 2018-ban készült Budapesten, az Apáthy-szikla kilátójánál. Szelek havának nyolcadik napján.

A legsikeresebb pályaművekből felépülő kiállítás ünnepélyes megnyitójára ez év augusztus hatodikán, 18 órai kezdettel kerül sor. Helyszínileg a Józsa Judit Galériában (1053 Budapest, Városház u.1.) A tárlat 2019. augusztus 6-a és szeptember 9-e között ingyenesen látogatható a Galéria nyitvatartási idejében (augusztus 19-e és 25-e között zárva).

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Napszentület a kereszt tövében
Napszentület a kereszt tövében
  • 2020.05.20.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Facebook

Támogatóink