home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Napokon belül elkészül a Noszai Művelődési Ház
Tóth Tibor
2022.03.23.
LXXVII. évf. 12. szám
Napokon belül elkészül a Noszai Művelődési Ház

Pásztor István, a VMSZ elnöke, dr. Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselőjelölt, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke, Kern Imre, Szabadka alpolgármestere, Sövény Rudolf, a szabadkai vkt hajdújárási tanácsnoka, valamint Újhelyi Ákos és Gyivánovity Dániel köztársasági parlamenti képviselőjelöltek Noszára látogattak, és a Szent Ágoston-templomban szentmisén vettek részt, majd megtekintették a Noszai Művelődési Ház felújítási munkálatait.

A közigazgatásilag Hajdújáráshoz tartozó Noszán tizenöt éve építették fel a Szent Ágoston-templomot, a művelődési ház alapkövét több mint tíz éve tették le, és hamarosan teljesen elkészül a gyönyörű, impozáns létesítmény. A szakipari munkákat a szabadkai Yumol Kft. végezte, melynek tulajdonosa és igazgatója, Nagy István elmondta, már csak apró teendők maradt hátra, mint amilyenek a homlokzaton való kisebb javítások, a vízvezeték rákapcsolása az épületre, a függönyök fel- és a színpadi szőnyeg lehelyezése, valamint a helyiségek bútorokkal való berendezése.

— A padló burkolása, a színpad és a lépcsőház kialakítása, a fürdőszobák csempézése, a korlátok felhelyezése és a 60 négyzetméter alapterületű, kis, óvodai helyiség átalakítása volt a feladatunk. A munkálatok befejezésének határideje április 1-je — mondta Nagy István.


Szentmise a noszai Szent Ágoston-templomban

Kovács Elvira, a VMSZ noszai szervezetének elnöke örömének adott hangot a közösségi ház napokon belüli befejezése kapcsán, hiszen ezzel a helyiek régi elképzelése valósul meg.

— A nagyteremben különböző rendezvényeket tudunk tartani, az emeleten két négyszemélyes szobát rendezünk be a messzebbről érkező fellépők és kísérőik elszállásolására, de lesz négy-négy két- és egyszemélyes szoba is — hallottuk.


A Noszai Művelődési Ház

Az épületben kap helyet a Vackor-óvoda kihelyezett bölcsődei tagozata is, melyben 15 egy és három év közötti csöppséget helyezhetnek el. A tervek szerint a bölcsőde szeptember 1-jén indul.

— A kivitelezési munkálatok az elkövetkező pár napban fejeződnek be. Ezt a technikai átvételi folyamat követi, ami a sokéves átlagból kiindulva egy-másfél hónapot biztos igénybe vesz. Az épület használatba vétele kora nyáron várható — emelte ki Pásztor István.

A noszaiak annak idején mertek nagyot álmodni, és több mint tíz év kemény munkája után az álom hamarosan valóra válhat.


A Noszai Művelődési Ház tágas nagyterme és a korszerű színpad

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..