home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Napjaink kihívásai a közoktatásban
Pannon RTV
2022.02.07.
LXXVII. évf. 5. szám
Napjaink kihívásai a közoktatásban

Az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete Palicson szervezte meg a 14. Közoktatási Konferenciát. A Napjaink kihívásai a közoktatásban című összejövetelen hetven pedagógus vett részt.

A rendezvény a résztvevők és az előadók személyes jelenlétével zajlott, kivéve egy előadást, amelyet online kapcsolással mutattak be.

Mivel lehet motiválni a kezdő és tapasztalt pedagógusokat? Melyek azok az eszközök, amelyekkel a pedagógusok izgalmassá tehetik az órákat, felkelthetik a diákok érdeklődősét? Erről a témáról beszélt Vass Vilmos magyar-történelem-pedagógia szakos tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense A motiváció újragondolva című értekezésében. Dr. Setényi János, oktatáskutató, az Expanzió Humán Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója (Budapest) előadásának címe Az online oktatás hatásai volt.

Potrebić‒Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója az egész napos, azaz az egyváltásos iskola koncepciójáról és mindennapjairól számolt be. Vidrács Krisztina, a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola igazgatója a szórványban zajló magyar nyelvű oktatás kihívásait vette számba.

De Negri Ibolya, az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke elmondta, a konferencia célja, hogy a jelenlévők az előadások alapján szerzett tapasztalatokat és ötleteket beépítsék a napi munkájukba, közösen tanuljanak és fejlődjenek.

Az összejövetelen beszámoltak az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács elmúlt éveinek eredményeiről is.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..