home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nagyszabású Szukot-rendezvény Karancson
(Sz. A.)
2012.11.14.
LXVII. évf. 46. szám
Nagyszabású Szukot-rendezvény Karancson

Az eszéki zsidó hitközség első ízben volt házigazdája a hagyományos Szukot-találkozásnak.

A szeptember 30-án, vasárnap megtartott ünnepségen igen szép számban jelentek meg a vendégek: a házigazdákon kívül részt vettek a zágrábi, spliti, belgrádi, újvidéki, nagybecskereki, szabadkai, valamint a zombori zsidó hitközség tagjai is. A hírneves Baranya-házi vendéglőben csaknem 300 vendég ünnepelt kiváló hangulatban.
A vendégeket Dragutin Kohn, az eszéki zsidó hitközség titkára üdvözölte, majd a kerthelységben alkalmi műsor következett az eszéki zsidó hitközség tánccsoportjának nagy érdeklődésre számot tartó színpompás bemutatójával. Az időjárás is kedvező volt, a részvevők örömére.
Az alkalmi imát Luciano Mose Prelević, a zágrábi zsidó hitközség rabbija mondta el. Az ebéd elköltése után folytatódott a társalgás, végül elhangzott a búcsúszó: viszontlátásra jövőre! A vendégek köszönetet mondtak a szívélyes fogadtatásért, Zdenko Bajszmann, az eszéki zsidó hitközség elnöke háláját fejezte ki az egybegyűlteknek, hogy az idén is szép számban vettek részt az örömünnepen. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..