home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nagysikerű gazdanapokat rendeztek Zentán
Tóth Lívia
2019.12.16.
LXXIV. évf. 50. szám
Nagysikerű gazdanapokat rendeztek Zentán

December 14-én és 15-én tartották meg Zentán a IV. Gazdanapok rendezvényt, amely iránt az idén különösen nagy volt az érdeklődés. A Sportcsarnokban megrendezett agrárgazdasági találkozón számos kiállító vett részt, valamint nézelődőkből sem volt hiány.

A nagyszabású eseményen többek között a helyi termékek bemutatója, a XIX. Nemzetközi Pálinkafesztivál, a XVIII. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítás, a III. Magbörze, mezőgazdasági gépek bemutatója várta a látogatókat, valamint bemutatkozott a Vajdasági RTV főzőműsora, és a biotermelők szövetkezete is.

Az első nap programja a Hófehérke óvodásainak fellépésével, képzőművészeti kiállítással, és játékos gyermekfoglalkozásokkal kezdődött. A pálinka lovagrendek felvonulását követően, Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör elnöke és Czegledi Rudolf, a község polgármestere nyitotta meg a IV. Gazdanapokat.

A Szent Miklós Pálinka Lovagrend új lovagjainak avatása után Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének vezetője, a pálinka lovagrend elnöke kihirdette a XIX. Nemzetközi Pálinkafesztivál eredményét.

A versenyre mintegy 700 minta érkezett, amelyeket a zsűri 33 kategóriába sorolt. Idén a vajdaságiak mellett magyarországi, szlovákiai és romániai termelők is elhozták a legjobb nedűiket. A megmérettetés fődíját a temerini Kohanec Sándor pálinkája nyerte meg.

Az összejövetel egyik célja a helyi, háztáji termékek bemutatása. Ebben a kategóriában ezúttal több mint kétszáz kiállító kínálta a finomabbnál finomabb lekvárokat, borokat, szörpöket, olajakat stb. A seregszemléből természetesen a kézművesek sem maradtak ki, akik főleg karácsonyi ajándéktárgyakkal érkeztek.

Délután a gyerekek mézeskalácsot és tortát díszíthettek, és bemutatkozott a budapesti HeddaJazz is. Az együttes karácsonyi koncertjén a zentai származású Gál Hedda hangjában gyönyörködhetett a közönség.

A Gazdanapok vasárnap a házi torták, sütemények, hidegtálak kiállításával folytatódott. A kulináris remekek eredményhirdetése előtt betlehemi játékokat láthattak az érdeklődők. A versenyre benevezett termékek kóstolója egyben adománygyűjtés is volt a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete javára.


A szerző, a Pannon RTV, Ments András és Horváth Zsolt felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..