home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nagysebességű elektromos vonatok beszerzéséről állapodott meg Kínával Szerbia
2021.01.07.
LXXVI. évf. 1. szám
Nagysebességű elektromos vonatok beszerzéséről állapodott meg Kínával Szerbia

A gyorsvonatok a Belgrád-Újvidék-Szabadka vasútvonalon közlekednek majd 200 km/óra sebességgel.

Kínai gyorsvonatok jövőbeli beszerzéséről írt alá szándéknyilatkozatot a szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, Tomislav Momirović Kínával, az ország belgrádi nagyköveténak, Csen Bónak a jelenlétében. Az óránként 200 kilométeres sebességgel is közlekedni képes szerelvényeket a jövőbeli Belgrád-Újvidék-Szabadka vasútvonalon használják majd az utasok szállítására. Ez az a vonal, amely Budapestig készül el. A kínai nagykövet egyebek mellett azt mondta, a szerb és a kínai fél is nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Belgrád-Budapest gyorsvasút vonalának projektje folyamatosan előrehaladjon.

Forrás: TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

A Budapest és Belgrád közötti, kétvágányú, villamosított vasútvonal kiépítéséhez 350 kilométernyi vasúti szakaszt kell felújítani, 166 kilométert Magyarországon, 184 kilométert Szerbiában. A szerbiai szakasz a munkálatok eltolódása miatt a várakozások szerint 2021 végére készül el Újvidékig, és csak 2024 végére Budapestig.

(Forrás: Beta, MTI)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..