home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nagyon jó érzés elsőnek lenni
Koncz Erzsébet
2014.05.14.
LXIX. évf. 20. szám
Nagyon jó érzés elsőnek lenni

Márki Eleonóra az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola nyolcadikosa. Kitűnő tanuló, a körzeti németverseny első helyezettje. Ezt az egész világ tudhatja, én is a Facebookon olvastam ugyanis. Szép eredmény, s hogy hol tanult meg ilyen jól németül, most elmondja.

— A szüleimmel Németországban, Berlinben éltünk egészen hétéves koromig. Ők úgy gondolták, hogy magyar iskolában kell tanulnom, ezért hazajöttünk. Nagyon szeretek itt élni, ez az én otthonom.

— A német óvodában tanultál meg ilyen jól németül?

— Nem, nem jártam óvodába, mert az anyukám nem dolgozott, és ő vigyázott rám, amikor kicsi voltam.

— Mégis jól beszélsz németül.

— Sokat tanultam a német ismerőseink gyerekeitől. Meg a nagyszüleimmel, a szüleimmel is gyakran németül beszéltünk, azt szerették volna ugyanis, ha tökéletesen elsajátítom a nyelvet. Hát sikerült! Otthon még most is sokszor németül beszélgetünk, hogy ne felejtsem el a megszerzett tudásomat.

— Hogyan készültél fel a versenyre?

— Sokat köszönhetek a némettanárnőmnek, Kovács Meixner Máriának, akivel sokat gyakoroltunk. Olyan feladatokat oldottunk meg, amilyenek a körzeti versenyen voltak Futakon.

— Milyen érzés volt győzni?

— Nagyon jó érzés elsőnek lenni. A tanárnő is boldog volt. Egy ötös is került a naplóba. Mindenki gratulált, a tanárnő, a szüleim, itt az iskolában a tanárok, az osztálytársak... Remélem, hogy az országos vetélkedőn, Belgrádban is helytállok majd.

— Nyolcadikos vagy. Ez a szép eredmény meghatározza a pályaválasztásodat?

— Nem. Gimnáziumban folyatom a tanulmányaimat, mert jogász szeretnék lenni, de még nem tudom, mit hoz a jövő.

— Magyartanárnőd azt mondja, hogy szeretsz olvasni, veszed a Jó Pajtást...

— Igen, nagyon szeretek olvasni. Németül például az interneten található irodalmat olvasom, de igyekszem minél több könyvet is beszerezni.

Gratulálunk Eleonórának, s további sok sikert kívánunk neki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..