home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nagyon, de nagyon korrektek vagyunk…
Talpai Lóránt
2019.03.20.
LXXIV. évf. 12. szám
Nagyon, de nagyon korrektek vagyunk…

Az iskolában egy pisszenés után a gyerek sarokba vágja a tanárt, mert az a nem létező házi feladata felől érdeklődött. A szülők elnézést kérnek egymástól, hogy véletlenül apának vagy éppen anyának szólították a másikat.

A betörő kártérítést kér, ha esetleg megsérül „munka” közben. A bírák a gyilkos, illetve a támadó helyett az áldozatot kérik számon az önbíráskodása miatt. A ki tudja, milyen neműnek nevezhető miniszter mély megdöbbenéssel és undorral fogadja, ha egy országban gyermekvállalásra ösztönzik a nőket. A szülők megnevezésének rangsorát a szülő 1, szülő 2 mellett a Formula—1-es rajtrács összes sorszámával kibővítik.

A közismert közösségi oldal kitiltja azokat a felhasználókat, akik esetleg értelmes párbeszédet szeretnének folytatni, illetve azokat, akik megtanultak helyesen írni és olvasni. A mellékhelyiségeken az egyiptomi hieroglifák mindegyikét, valamint a kínai ábécé összes betűjét feltüntetik, hogy mindenki kiválaszthassa, melyik napon, melyik ajtón óhajt bemenni az immár 534 helyiség bejárata közül. Ha valaki folyamatosan tökrészeg, akkor őt isiászosnak, esetleg mozgáskorlátozottnak lehet majd nevezni a továbbiakban.

A Nagy indiánkönyv a jövőben már csak Nagy amerikaiőslakos-könyv lehet, hiszen az indiánok manapság már nem nevezhetőek indiánoknak. Itt talán érdemes megjegyezni, hogy ez a túlzott polkorrektség csupán akkor hiányzott, amikor annak idején teljesen eltüntették őket vadászmezeikről. Viszont a láthatatlan indiánok mellett azt is tudjuk, hogy egyesek fejében bizonyos láthatatlan területek is léteznek, pontosabban szerintük határozottan nem léteznek, azaz például nincsenek no-go zónák.

Azt is ajánlatos tudni, hogy a tűzoltó már nem ember vagy férfi, szóval nem fireman, hanem olyan tűzzel harcoló személy, akinek a nemét szigorúan tilos kiejteni. Hasonló az eset a légiutas-kísérő hölgyeknél és az ápolónőknél is, csak fordított verzióban. És így tovább... Ez csak néhány gyöngyszem napjainkból, van ezekből még kismillió. Ha esetleg sikerülni fog az a törekvés, hogy az emberiség minden egyes másodpercét az efféle píszí magatartás feltételes reflexként szabályozza, akkor fog majd mindenki eljutni a „szigorúan nem létező” mennyországba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..