home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nagykoalíció Zentán
(Tha)
2012.07.18.
LXVII. évf. 29. szám
Nagykoalíció Zentán

A tanács tagjai: Kormányos Katona Gyöngyi, Varga Viktor, Kosiczky András, Mirjana Popović és Nagy ZoltánA múlt hét végén, a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Szövetség, a Demokrata Párt, a Szerbiai Egyesült Régiók és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt-Szerbiai Szocialista Párt képvis...

A tanács tagjai: Kormányos Katona Gyöngyi, Varga Viktor, Kosiczky András, Mirjana Popović és Nagy Zoltán

A múlt hét végén, a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Szövetség, a Demokrata Párt, a Szerbiai Egyesült Régiók és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt-Szerbiai Szocialista Párt képviselői ünnepélyes keretek között írták alá azt a koalíciós szerződést, amely alapján az elkövetkező időszakban közösen vezetik a községet.
Mint ismeretes, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Szerbiai Egyesült Régiók és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt-Szerbiai Szocialista Párt néhány héttel ezelőtt közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tizenhat képviselővel többséget alakítottak a zentai képviselő-testületben, de már akkor is hangsúlyozták, hogy nyitottak a további partnerekkel való együttműködés iránt. Azóta folyamatos tárgyalást folytattak a Demokrata Párt illetékeseivel, minek eredményeként a 29 fős községi képviselő-testületben a hatalmi koalíciót 26 képviselő alkotja (a Vajdasági Magyar Szövetség 12, a Demokrata Párt 10, a Szerbiai Egyesült Régiók 3 és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt-Szerbiai Szocialista Párt 1 tanácsnokkal), a mindössze 3 fős ellenzékkel, a Magyar Polgári Szövetség képviselőivel szemben.
Az új összetételű községi képviselő-testület második ülését július 16-ára, hétfőre hívták össze.
Az összejövetelen Barsi Márta, a községi képviselő-testület új elnöke személyes okokra hivatkozva benyújtotta a lemondását, majd 22 képviselő javaslatára Širková Anikót (DP) terjesztették elő elnöknek, és ezt a jelenlévő 26 tanácsnok egyhangúan támogatta. A helyettese Borbély Ferenc (SZER) lett.
A községi képviselő-testület Ceglédi Rudolf okleveles építészmérnököt, a VMSZ választási listájának vezetőjét nevezte ki a község polgármesterévé, az alpolgármesteri tisztséget Sándor József, a Szerbiai Egyesült Régiók tagja tölti be. A községi tanácsba öt tagot választottak meg: Varga Viktor és Kormányos Katona Gyöngyi (VMSZ), Mirjana Popović és Nagy Zoltán (DP), valamint Kosiczky András (SZER) személyében.
- Az előttünk álló nehéz gazdasági időszakban csak úgy tudunk sikeresen megbirkózni a problémákkal, ha mindig lesznek naprakész megoldásaink - mondta Ceglédi Rudolf, majd ismertette a legfontosabb tennivalókat és terveket. Hangsúlyozta, fontos lenne kihasználni a város kedvező földrajzi és infrastrukturális elhelyezkedését, valamint szólt többek között a kaszárnyára, a készülő sportcsarnokra, az ipari parkra, az inkubátorházra, a termálkútra, a turizmus fejlesztésére vonatkozó elképzelésekről, a munkahelyek megtartásáról, a művelődés, az oktatás, az egészségügy kiváló hírnevének a megőrzéséről. Beszédét az összefogás, az együttműködés és az egymás megbecsülésének a fontosságával fejezte be, hozzátéve, ezen a téren bizonyára lesznek nehézségek, de a 29 képviselőnek meg kell értenie: az ellenségeskedést a jövőben félre kell tenniük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..