home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nagybecskereki fiatalok a siker útján
Kónya-Kovács Otíla
2021.01.18.
LXXVI. évf. 2. szám
Nagybecskereki fiatalok a siker útján

A nagybecskereki Proleter Úszóklub — a Játék határok nélkül mintájára — a tavalyi év utolsó napján szervezte meg a saját tagjai részére az évzáró bulit, melyen a legjobbaknak átadják a serlegeket is.

A legjobb pionírnak járó serleget Jenovay Miksa vehette át, aki a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola hetedikes tanulója, és a Josif Marinković Zeneiskola diákja is, trombitán játszik. Úszással hatéves kora óta foglalkozik, és most kezd igazán beérni a szorgalmas, kemény edzés gyümölcse a fiatal sportoló számára.


Jenovay Miksa

— Nem volt túl sok verseny, de mindannyian tudtunk teljesíteni, nemcsak én, hanem a klubtársaim is szép eredményeket értek el. Az év végén részt vettem az országos úszóversenyen, és bronzéremmel tértem haza, 400 méteren gyorsúszásban jeleskedtem. A múlt év volt az eddigiek során a legsikeresebb időszakom. Megkaptam az első aranyérmemet, azután a vajdasági megmérettetésen két aranyat és egy ezüstérmet is szereztem, meg további bronzérmeket is a különféle klubok közötti versenyeken. Összesen tizennyolc érmet szereztem, és ezt a mostani serleget, a legjobb pionír úszónak járót. Nekem a 400 méter gyorsúszás a kedvencem, inkább a hosszú távokat szeretem, a rövideket kevésbé. Jól sikerült a 200 méter vegyes úszás is, ám ettől nagyon féltem, de az edzőm meggyőzött, hogy sikerülni fog, és valóban jó eredményt úsztam. Természetesen folytatom az úszást, ameddig csak lehet, a célom, hogy minél gyorsabb legyek, és minél jobb eredményeket érjek el. Nagyon szeretem a zenét is, három éve játszom trombitán, másfél év múlva fejezem be a zeneiskolát is. Emellett szeretem szétszedni és összerakni a számítógépemet, esetleg felújítani a régi gépeket. Imádok videojátékokat játszani, és ugyancsak imádom a legókockákat, időnként veszek egy-egy legószettet, és összerakom.

A Proleter Úszóklub igencsak tehetséges tagja Trankulov Viktória, a Sonja Marinković Általános Iskola hatodikos diákja, aki az év végi klubos bulin a legjobb kadétnak kijáró serleget kapta. Számára is meghatározó volt a tavalyi év, hiszen szép eredményt ért el az országos úszóversenyen.


Trankulov Viktória

— Rekordot döntöttem, a 2008-ban születettek rekordját úsztam le, a 100 méter gyorsúszásban jeleskedtem igazán, 1:02:63 volt az időm. Emellett a 200 méter gyorsúszásban is bronzérmes lettem, és a 400 méter gyorsúszásban is jól szerepeltem, meg a stafétában is a harmadik helyet szereztük meg. Négyévesen kezdtem az úszást, azaz immár nyolc éve rendszeresen edzek. A testvérem is úszott, így én felnéztem rá, ő volt a példaképem. Lényegében nálam három év után történt meg, hogy úgy látták az edzőim, mehetek versenyre. Eleinte kisebb megmérettetéseken szerepeltem, majd idővel jöttek a jelentősebbek. Most már nem is tudom pontosan az érmek számát, több mint hetven gyűlt össze eddig, természetesen a legutóbbi három bronzérem a legértékesebb számomra. Mindenképp szeretném, ha az úszás megmaradna, ameddig csak lehet. Mivel a biológiát kedvelem, olyasmi is megfordult a fejemben, hogy az orvosi vagy az állatorvosi pályát választanám, de ez még majd kiderül.

Viktória elmondta, hogy a gyorsúszás a kedvence, de újabban a hát- és a pillangóúszásban is jeleskedik. Azt is leszögeztük, hogy egy jó edző nélkül nem lehetne jó eredményt elérni. Mindkét fiatalnak Ivana Borić az edzője.

A két nagybecskereki úszó azt is elmondta, hogy csak néhány napnyi szabadidejük volt, és hamarosan kezdődnek a szárazedzések is, párhuzamosan a medencei gyakorlatokkal. Újult erővel kezdik meg a 2021. évet, mert az elvárások nagyok — elsősorban önmagukkal szemben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..