home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Nagybecskereki és muzslyai hírek
Borbély Tivadar
2013.01.16.
LXVIII. évf. 3. szám

Sikeres évet zártak — Támogatás a mezőőröknek — Felújítási akció, jótékonykodás — Önkéntes véradás

Sikeres évet zártak
2012-ben a nagybecskereki Nemzeti Múzeum 30 kiállítást szervezett, a látogatottság pedig meghaladta az 50 ezer főt.
A kis szalon leglátogatottabb tárlata a Gombák birodalma című VIII. nemzetközi fotókiállítás volt, a nagy szalon legvonzóbb kiállítása pedig a Tesla életművét bemutató, A biciklisek városa -- A kerékpár történeti, néprajzi és művészeti aspektusai Szabadkán és Az én testem -- A te alkotásod című összeállítás.
Megszervezték a Múzeumok éjszakáját, a Kutatók éjszakáját és a Korzo Fest programsorozatnak is helyt adott a múzeum.

Támogatás a mezőőröknek
A tartományi mezőgazdasági titkárság 3 millió dinárt hagyott jóvá a nagybecskereki mezőőrök munkájára. Stojan Kralj, a város gazdasági és vidékfejlesztéssel megbízott tagja elmondta: a támogatásnak köszönhetően a mezőőrök a jövőben sokkal hatékonyabban dolgozhatnak, és jobb teljesítményt érhetnek el.
Hozzátette: egyesületük öt éve működik, 28 mezőőr végzi eredményesen a munkát, és mintegy 100 ezer hektárnyi földterületet felügyelnek.

Felújítási akció, jótékonykodás
Szabó Róbert, a nagybecskereki képviselő-testület tagja és a Novi list polgárok csoportjának tagjai önkéntes munkával bemeszelték a muzslyai gyermekorvosi rendelő falait.
A képviselő elmondta: a tél folyamán ugyancsak önkéntes alapon eltakarították a rendelő előtti havat és jeget.
A nagybecskereki, muzslyai és a környező falvak motoros klubjai jótékonysági megmozdulásokat is tartottak, hogy Mikulás-, Télapó- és újévi csomaggal ajándékozhassák meg a rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket.

Önkéntes véradás
A Vöröskereszt muzslyai szervezete a nagybecskereki Vérellátó Intézettel és a VMSZ helyi szervezetével közösen önkéntes véradási akciót szervezett, minek hála 19 véradótól 8,5 liter életmentő folyadék gyűlt össze.
Ifj. Palatinus János, a muzslyai véradók egyesületének elnöke elmondta: ebben az évben ez volt az első megmozdulásuk Muzslyán, és hangsúlyozta, hogy egyetlen donor vére három ember életét mentheti meg. Nyáron és kora ősszel különösen fontos a véradók szerepe, ilyenkor ugyanis a gyakori balesetek miatt sokkal nagyobb szükség van erre az élő anyagra, mint az év más szakában.
A humanitárius akcióban részt vettek a VMSZ helyi szervezetének tagjai is, akik elmondták: örömmel tölti el őket, hogy segíthetnek másokon.

      

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..