home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nagybecskerek: koszorúzást és ünnepi műsort tartott a Petőfi MME
Kónya-Kovács Otília
2022.03.15.
LXXVII. évf. 10. szám
Nagybecskerek: koszorúzást és ünnepi műsort tartott a Petőfi MME

A nagybecskereki Petőfi MME szervezésében tartottak meghitt ünnepséget a városi magyarság részére. Az esemény első mozzanataként március 14-én a katolikus temetőben 2012-ben felavatott emléktáblánál koszorúztak, mely Szemere Pál honvédőrnagynak, de egyúttal az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek is emléket állít.

Jenovay Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd egy rövid visszapillantás erejéig a múltba kalauzolta az ünneplőket, közben a győztes perlaszi csata hősére, Szemere Pálra is emlékezett, továbbá felolvasta Kovács Elvirának, a VMSZ alelnökének az alkalmi beszédét. A temetőben koszorúzással zárult a megemlékezés.

Este a nagybecskereki Petőfi MME-ben tartották meg az ünnepi műsort, melyen fellépett az Emmanuel Kamarakórus, szavalattal szerepelt Olajos Teodor, majd Móricz Tina, a leánykollégium egyik növendéke egy történelmi visszapillantót olvasott fel.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..