home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nagy változások a Zentában
Tóth Tibor
2016.08.15.
LXXI. évf. 32. szám
Nagy változások a Zentában

A Zenta felnőtt labdarúgói a 3. helyet szerezték meg az elmúlt idényben a II. ligában, azaz a harmadosztályban. A Tisza-partiak a bajnok, 60 pontos Odžaci és az 51 pontot gyűjtött, bajnoki ezüstérmes topolyai TSC mögött egy ponttal lemaradva szerezték meg a bronzérmet. A nyár folyamán nagy változások történtek a klubban, így a sárga-kékek a 2016/17-es idényben két osztállyal lejjebb, a Szabadkai Körzeti Ligában kénytelenek folytatni a szereplést.

A nagyon fiatal játékosokból — gyakran hat-hét 19 éven aluli játékos kezdett az együttesben — álló csapat az elmúlt idényben a középmezőny megszerzését tűzte ki célul, melyet a harmadik helyezéssel alaposan túl is szárnyalt. A Zenta az elmúlt nyolc idényben a II. ligában szerepelt, a hatodik helynél gyengébben sosem végzett, és ezt a sorozatot az elmúlt idényben is sikerült folytatni.

— A futball drága sport. Eddigi támogatónk továbbra is szponzorálja a klubot, de kisebb összeget tud erre szánni, ami a II. ligára nem, a Szabadkai Körzeti Ligára viszont elegendő lesz. Az elmúlt tizenöt évben állta a költségeket, rengeteg pénzt fektetett a klubba, neki is köszönhető, hogy ilyen jó eredményeket mutattunk fel. Belefásult a szerb labdarúgásba, és úgy gondolta, ezentúl kisebb összeggel támogatja a klubot — mondta Özvegy József, a Zenta Labdarúgóklub titkára.

A játékoskeret teljes változáson ment át, hiszen a korábbi csapatból egy játékos sem maradt a klubban. Az utánpótláscsapatokból kikerült játékosokkal, valamint a környékbeli együttesekben játszott zentai labdarúgókkal töltik fel a keretet, és így vágnak neki a körzeti liga küzdelmeinek.

— Készülünk a hétvégi bajnoki rajtra, az edzések látogatottsága 90% feletti, feltételeink a II. ligához is megfeleltek, így természetesen a Szabadkai Körzeti Ligához is. Darko Baštovanov személyében játékos-edző irányítja a csapatot, akinek a munkáját én segítem. Zentán az emberek korábban azért látogatták kisebb számban a mérkőzéseinket, mert nem zentaiak játszottak a csapatban. Most ez megváltozott, helyiek fognak focizni a sárga-kék színekben, ezért reméljük, sikerül visszacsalogatnunk a közönséget a lelátóra. Különösebb nyomás nincs a csapaton, szép focit szeretnénk játszani, és meglátjuk, ez mire lesz elég. Személy szerint egy középhelyezéssel már elégedett lennék. A mezőnyben több kiváló csapat szerepel, mint például a Bajsa, a Krivaja, a Panonija, a Vinogradar vagy a Njegoš — mondta Özvegy.

A Zenta pionír- és serdülőcsapata megnyerte a Szabadkai Minőségi Ligát, így részt vehetett volna a Vajdasági Minőségi Ligába való jutásért vívott selejtezőn. Azért a feltételes mód, mert anyagi okok miatt sajnos egyik csapat sem utazott el a megmérettetésre. A kiskakasok (5—6. osztályos gyerekek) a középmezőnyben végeztek, a fiatalabbak (1—4. osztályosok) pedig a Futball 7 elnevezésű versengésben tizennyolc csapat közül a hatodik helyen.

— Összesen 107 igazolt játékosunk van, tehát a klubban történt változás egyáltalán nincs kihatással az utánpótlással való foglalkozásra. Az elvándorlás sajnos az utánpótláscsapatokat is érinti. Sokan kérdezték, miért nem volt zentai az első csapatban. A válasz: legfőképpen az elvándorlás miatt. Serdülőszintig eljutunk, de a fiatalok a középiskola befejezése után egyetemre iratkoznak, és ezzel el is mennek Zentáról. Sokan már az általános iskola végeztével magyarországi középiskolába, labdarúgó-akadémiára kerülnek, így ők sem itthon folytatják pályafutásukat. Amíg Zentából nem lesz egyetemi város, addig nem sok változásra számíthatunk — mondta Özvegy József, a Zenta Labdarúgóklub titkára.

A Szabadkai Körzeti Liga küzdelmei a hétvégén kezdődnek. A Zenta a nyitó fordulóban a szintén újonc, sóvéi (Ravno Seló-i) Proletert fogadja vasárnap, 17.30-kor a népkerti stadionban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..