home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nagy Szebasztián és Nemes Máté világbajnok
Tóth Tibor
2022.09.12.
LXXVII. évf. 36. szám
Nagy Szebasztián és Nemes Máté világbajnok

A vajdasági magyar birkózók két aranyérmet nyertek a belgrádi birkózóvilágbajnokság mai napján.

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián akötöttfogásúak 63 kilogrammos mezőnyében algériai, román, örmény ésazerbajdzsáni ellenfelét legyőzve jutott döntőbe, ahol 3:1-re legyőzte alegutóbbi világbajnokságon ezüstérmes, az idei budapesti Európa-bajnokságotmegnyerő grúz, Leri Abuladzét. A zentai Nemes Máté útja indiai, török,lengyel és azerbajdzsáni birkózón keresztül vezetett a fináléba, melyben atavalyi Európa-bajnokságot megnyerő Nemes fordulatos csatában, 5:4-relegyőzte az iráni Abdolhamid Geraeit. Szerbia ezzel már négy aranyéremnéltart a világbajnokságon, hiszen tegnap az iráni származású Ali Arszalan a72-, a honosított grúz, Zurabi Datunasvili pedig a 87 kilogrammossúlycsoportban állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Nemes Viktor a 77kilósok között a bronzéremért mérkőzhetett, ám vereséget szenvedett azörmény Malkhas Amonyantól és az 5. helyen zárta a világbajnokságot.


United World Wrestling Facebook-oldala


Forrás: Pásztor István Facebook-oldala


Forrás: Pásztor István Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..