home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nagy Csongor Zsolt a Határok nélkül vendége
MTVA
2018.09.12.
LXXIII. évf. 36. szám
Nagy Csongor Zsolt a Határok nélkül vendége

Nagy Csongor Zsolt az idei Kaszás Attila-díj kitüntetettje a Kossuthon, a Határok nélkül szombati adásában

Az idén tizenegyedik alkalommal kiosztott, színházi berkekben igen jelentős elismerést a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művésze vehette át.

Kaszás Attila a felvidéki Vágsellyén született, fiatalon, 2007-ben hunyt el. A rendkívüli, sokoldalúan tehetséges színművészről elnevezett díjat 2008-ban alapították a Magyar Kultúra napja alkalmából. A díjazottak köre azon színművészek közül került ki, akik az adott évben egyaránt kiemelkedőt nyújtottak a színpadon és a közösségépítésben.

A Sepsiszentgyörgyön született Nagy Csongor Zsolt hat éve vezeti a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium színjátszó körét, több korábbi szakmai elismerés után vehette át idén a Kaszás Attila-díjat. Az elismerést a tatabányai Jászai Mari Színházban adták át szeptember 7-én, az anyaországi színházak évadnyitó gáláján.

A Határok nélkül szombati adásában Nagy Csongor Zsolt osztja meg frissen átvett díjával kapcsolatos gondolatait és további terveit a rádióhallgatókkal.

Adás: Kossuth rádió 2018. szeptember 15, szombat 18.30-19.00.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..