Muzslyán is vigyáznak egymásra

Muzslyán is vigyáznak egymásra

A 65 évnél idősebbek számára előírt kijárási tilalom életbelépésének pillanatától Szerbia és Vajdaság számos településein önkéntesek segítik az idős polgártársak mindennapjait. 

Muzslyán — a helyi közösség tanácsának és Nagybecskerek Város Önkormányzatának kezdeményezésére — március 17-én alakult meg a válságtörzs, melyhez közel 30 önkéntes csatlakozott.

Ők az elmúlt mintegy három hétben naponta segítettek és segítenek azokon a lakosokon, akiknek nem szabad elhagyni otthonaikat — a többi közt élelmiszert és gyógyszert vásárolnak, kifizetik a számlákat stb.

Rajtuk kívül a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Női Fórumának tagjai is a Vigyázzunk egymásra! akció keretében — tucatnyi önkéntes varrónő és néhány jóakaratú ember közreműködésével — arcmaszkokat varrnak és juttatnak el ingyenesen a muzslyai, lukácsfalvi, erzsébetlaki, szentmihályi és nagybecskereki polgároknak.

A rendkívüli helyzet kihirdetésének pillanatától a muzslyai Hófehérke Óvoda és a település tőszomszédságában levő Tücsök Óvoda óvónői, ápolónője és munkatársai úgy döntöttek, hogy az otthon eltöltött idő alatt jót fognak cselekedni — arcmaszkokat fognak varrni.

A nagybecskereki Iskoláskor Előtti Intézmény jóvoltából először az egészségügyben tevékenykedő munkásokat látták el eme szívből jövő ajándékokkal, a napokban pedig már azoknak is adományoznak, akiknek szükségük van arcmaszkra. Elmondásuk szerint eddig mintegy 1500 maszkot osztottak szét.


Fotó: Facebook

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Muzslyán is vigyáznak egymásra
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.05.18.
  • LXXV. évfolyam 20. szám
Muzslyán is vigyáznak egymásra
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.05.17.
  • LXXV. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink