home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Muzslyaiak sikere a községi tűzoltóversenyen
Kónya-Kovács Otília
2015.06.10.
LXX. évf. 23. szám
Muzslyaiak sikere a községi tűzoltóversenyen

A muzslyai Önkéntes Tűzoltó Testület mindig megállta a helyét, és az utánpótlással sem volt sohasem gondja. Most is mintegy hatvanan vannak azok a fiatalok, akik aktívan kiveszik részüket az edzésekből. Nem volt ez másként a nemrégiben megrendezett községi tűzoltóverseny előtt sem — nagy volt ugyanis a nyüzsgés a tűzoltóotthon környékén, gyakorlatoztak szüntelenül.

A megmérettetést más községben nem, csak a nagybecskerekiben szervezték meg. Varázsa azonban abban is rejlett, hogy a falu jubileumára — Muzslya betelepítésének 125. évfordulójára — szervezett ünnepségsorozatba iktatták be. Nagybecskerekről és a környező településekről összesen 34 csapat nevezett be.

A muzslyaiak ezúttal is sikeresen szerepeltek, a hat csapatból négy első lett, kettő pedig a második helyen végzett. Második helyezést ért el a növendék vegyes csapat és a női felnőttcsapat, és első helyezett lett a növendék férfi-, a női junior-, a férfi-juniorcsapat, valamint a férfifelnőttcsapat.

Bata Dezső, az ÖTT elnöke szerint jövőre sokkal nagyobb lesz a tét, hiszen lesz községi és körzeti verseny, mely egyúttal kvalifikációs megmérettetés is, és a remények szerint a muzslyaiak a köztársaságira is eljutnak. A gyakorlatozást pedig mindig idejében megkezdik annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjenek el. A muzslyai tűzoltóság a közelmúltban történt tűz oltásából is kivette részét, a hivatásos tűzoltók mellett tizenkét taggal. Ahogyan az elnök elmondta, az önkéntesek addig voltak a helyszínen, illetve tették a dolgukat a hivatásos tűzoltók parancsára, amíg azok nem engedélyezték, hogy elhagyják a terepet. Az idén ez volt a második tűzeset Muzslyán, ám az utóbbit — amikor a ház tetőszerkezete teljesen leégett — össze sem lehetett hasonlítani a kezdődő mezőtűzzel, melyet pillanatok alatt megfékeztek.

Az aratási időszakra készülődve már ellenőrizték a tűzoltó készülékeket, a traktorokat, a kombájnokat, és mint minden évben, a termény betakarításának időszakában, az idén is megszervezik a huszonnégy órás ügyeletet. A mezőgazdasággal foglalkozó polgárok így biztonságban érezhetik magukat, hiszen a helyi önkéntes tűzoltók készenlétben ügyelnek.

A testület tervei között szerepel, hogy részt vesz a VI. Tűzoltó-találkozón, melynek Szerbcsernye lesz a házigazdája, utána pedig — pihenésképpen — kirándulásra viszik a tagságot a Tisza-partra. A testületet meghívták Muzslya testvértelepülésének ünnepségére, a Mindszenti Napokra is, július elején pedig Muzslyán tartják meg a Délvidéki Magyar Önkéntes Tűzoltó Testületek Hálózatának ülését.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..