home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Muzslyai karácsony – a jótékonykodás jegyében
Borbély Tivadar
2015.12.20.
LXX. évf. 50. szám
Muzslyai karácsony – a jótékonykodás jegyében

Muzslyán harmadik alkalommal fogtak össze a civil szervezetek, egyesületek, magánvállalkozók és a közösség képviselői annak érdekében, hogy az egész napos Muzslyai karácsony elnevezésű jótékonysági vásár teljes bevételét a rászoruló, szegény sorsú és beteg gyerekek, családok és idősek megsegítésére fordítsák.

Somorai Péter, az esemény fő szervezője elmondta, a karácsony a szeretet, az öröm és a jótékonykodás időszaka és az ember ilyenkor éli át igazán mekkora öröm adni, boldog pillanatokat varázsolni mások életébe.

A rendezvény megálmodói a segíteni vágyó polgárokat a helybeli Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének köszönhetően karácsonyi étkekkel  — bablevessel, halászlével, sülthallal és lángossal —, a Szent Márton Borkedvelők Egyesületének jóvoltából forralt borral, illetve teával, kávéval, édes és sós süteményekkel várták. Az Emmausz Fiúkollégium nemrégiben felavatott tornatermében megrendezett kirakodóvásáron a Nők Klubja nagyanyáink házi készítésű süteményeivel, a VMSZ muzslyai Női Fóruma mézeskaláccsal mutatkozott be, a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub legfiatalabb tagjai képeslapokat és festményeket árusítottak, a helybeli Akác méhészegyesület a termékeit kínálta.  

A szervezők színvonalas ünnepi műsorral készültek. Felléptek a Muzslai Petőfi Sándor MME mazsorett csoportjai, a Kisbanda citerazenekar, a Tiszavirág néptánccsoport, a vegyes kórus és a felnőtt citerazenekar, a Don Bosco gyermekkórus, a Hófehérke Óvoda növendékei, a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a plébánia betlehemezői, az Emmausz Fiúkollégium középiskolásai, Lázár Dékány Dávid szavaló, Tasi Szabina, Páger Szendi, Mezei Szimóna és Muhi Dániel énekesek, valamint az erzsébetlaki általános iskola elsősei.

A rendezvény alatt a helybeli Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesülete és a Császárkert Kft. tagjai az erzsébetlaki, lukácsfalvi, szentmihályi, nagybecskereki és muzslyai elsősöknek ajándékcsomaggal kedveskedtek.

A jótékonysági vásár a Mária neve templomban szolgáltatott szentmisével ért véget.






























Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..