home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Muzslyai hölgyek – a hagyományok őrzői és továbbadói
Borbély Tivadar
2013.10.16.
LXVIII. évf. 42. szám
Muzslyai hölgyek – a hagyományok őrzői és továbbadói

A muzslyai Nők Klubjának tagjai a közelmúltban meghívást kaptak a Magyarok Világszövetsége budapesti szervezete és a Szerbiai Gyűjtők Egyesületeinek Szövetsége által a Magyarok Háza Kossuth Termében megszervezett XIII. Délvidéki Napok Budapesten című rendezvényre

A muzslyai Nők Klubjának tagjai a közelmúltban meghívást kaptak a Magyarok Világszövetsége budapesti szervezete és a Szerbiai Gyűjtők Egyesületeinek Szövetsége által a Magyarok Háza Kossuth Termében megszervezett XIII. Délvidéki Napok Budapesten című rendezvényre — értesültünk Palatinus Arankától, a klub elnök asszonyától.

A kiállításon, melyet Bada István, a Magyar Kultúra Lovagja nyitott meg, bemutatkoztak a délvidéki kézimunkázók, kézművesek, gyűjtők és képzőművészek, köztük a muzslyai Nők Klubjának tagjai, valamint a Szervó Mihály Általános Iskola diákjai és tanítói a nagyanyáik hagyatékából megőrzött legszebb darabokkal.

Az esemény egyik kísérőrendezvénye a délvidéki helytörténeti kiadványok és szerkesztőségek bemutatkozása volt. A közönség megtekinthette és haza is vihette a többi közt például a Muzslyai Újságot, a Sziveri János Művészeti Színpad kiadványait és a Sikoly című folyóiratot. 

A szervezők két könyvbemutatóval is kedveskedtek. Péró Lásztity, a magyarországi Szerb Központ igazgatója bemutatta Tököly Száva és kora a mai tudomány tükrében című könyvet, Bada Johanna pedig a Naplóról, dr. Várady Imre nagybecskereki ügyvéd kétkötetes művéről tartott ismertetőt.

A találkozó keretében a festő születésének 50. évfordulója alkalmából megnyitották Bada Dada jubileumi emlékkiállítását.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..