home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Muzslyai dobogóhely a Nagybecskereken megrendezett ajvárfőző versenyen
Borbély Tivadar
2021.10.04.
LXXVI. évf. 39. szám
Muzslyai dobogóhely a Nagybecskereken megrendezett ajvárfőző versenyen

Október 1-jén benépesült Közép-Bánát legnagyobb városának központja, megtartották ugyanis az „Izađi mi na teglu” elnevezésű ajvárfőző verseny nagybecskereki fordulóját. A résztvevők a támogatók jóvoltából megkapták az alapanyagokat, így csak a saját receptjüket kellett magukkal hozniuk.

Az idei versenyre — a koronavírus-járvány miatt — tizenöt csapat nevezett be, köztük két muzslyai is: a Rémusz — Hagyományápolók Egyesületének és a Szabadtűzi Lovagrend Bánáti Kapitányságának ügyes kezű szakácsai. 

A zsűri döntése alapján a Szabadtűzi Lovagrend Bánáti Kapitányságának csapata a harmadik helyen végzett, gazdagítva így a muzslyaiak érem- és érdemtáblázatát.

Emlékeztetőül fontos kiemelni, hogy 2017-ben a muzslyai Rémusz — Hagyományápolók Egyesületének csapata főzte a legízletesebb ajvárt, és a kiérdemelt első helyezéssel képviselte városunkat a rendezvény központi döntőjében.

Fotó: Gregus József

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..