home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Muzslya lesz a vendéglátó
Kónya-Kovács Otília
2007.11.07.
LXII. évf. 45. szám
Muzslya lesz a vendéglátó

Palatinus Aranka, Kovács László, a helyi közösség tanácsának alelnöke, Smit Ferenc tanácselnök, és Bada IstvánMuzslya lesz a házigazdája jövőre a 38. MIRK-nek és a II. Hobbis Világfesztiválnak. A téma kapcsán tartott megbeszélésen szinte minden vajdasági kézimunka-egyesület képviseltette mag...

Palatinus Aranka, Kovács László, a helyi közösség tanácsának alelnöke, Smit Ferenc tanácselnök, és Bada István

Muzslya lesz a házigazdája jövőre a 38. MIRK-nek és a II. Hobbis Világfesztiválnak. A téma kapcsán tartott megbeszélésen szinte minden vajdasági kézimunka-egyesület képviseltette magát. Meghatározták a 38. MIRK tematikai csoportosítását, a nemzetközi osztályozóbizottság új pontozási szabályzatát, valamint a Petőfi él!, az Ezer vers egy nap alatt irodalmi rendezvény és a képzőművészeti pályázat témaköreit. Bada István, a MIRK egyik megálmodója elmondta: a Nemzetközi Kézimunka- és Gyűjtemény Kiállítás az örömszerzés, az önmegmutatás és a megmérettetés mozgalma.
A kiosztott feladatok alapján a Szerbiai Gyűjtők Egyesületeinek Szövetsége megszervezi a képzőművészeti és versismereti vetélkedőt, a nemzetközi asztalifoci-tornát, a Palicsi Olimpiai Játékok emlékbemutatóját, továbbá azt, hogy a kiállítás első napján kapható legyen MIRK-es postai bélyegző a helyi és a nagybecskereki postán, ugyanakkor emlékboríték kiadását is tervezik. A muzslyaiak kísérőrendezvények sokaságát iktatták be a programba, úgymint a repülő-, a sárkány- és a galambposta, a ritka kézműves-foglalkozások gyerekek és felnőttek számára, népi szokások bemutatója, Nemzetközi kancsikapattogtató vetélkedő, pincérek versenye, sakkozás élő bábokkal, továbbá szimultán sakkmeccs. A gyerekek nagy örömére lesz majd arcfestés, továbbá kerítés- és grafittifestés, versenyfutás gólyalábakon, babakiállítás.
A szenttamási Kolenák Ibolya, az Arany János MME elnökségi tagja és a kézimunka-szakkör vezetője, néhány éve zsűrizik a MIRK-en. Mivel a minőségi kézimunkák bemutatására kellene törekedni, megszabták, egy-egy kiállító hány kategóriában nevezhet be.
Palatinus Aranka, a muzslyai Nők klubjának elnök asszonya örömmel nyugtázta, hogy ezen az első megbeszélésen összesen 44 személy jelent meg. Miután a teendőket megfogalmazták, a szervezés, a védnökök keresése maradt hátra, ami nem kis munka.
A július első hetére tervezett megmozdulást három helyszínen, a Szervó Mihály Általános Iskolában, a Hófehérke óvodában és a Muzslyaiak Klubjában (vagy a Petőfi Sándor MME-ben) kísérhetik végig figyelemmel a látogatók.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..