home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Műsorváltozás: A varázsfuvola helyett A kékszakállú herceg vára érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra
2023.07.20.
LXXVIII. évf. 29. szám
Műsorváltozás: A varázsfuvola helyett A kékszakállú herceg vára érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Csokonai Nemzeti Színház - Debrecen tájékoztatja tisztelt nézőit, hogy az augusztus 4-re, a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára meghirdetett A varázsfuvola című előadás megtartása előre nem látható akadályokba ütközött, így az nem rendezhető meg. Helyette a Coopera A kékszakállú herceg vára című produkcióját láthatja a közönség az eredeti időpontban, amelyre A varázsfuvolára megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek.  Amennyiben ezzel a lehetőséggel a vásárlók nem kívánnak élni, az elmaradó produkcióra megváltott jegyek árát 2023. augusztus 4-ig visszaigényelhetik.

Bartók klasszikus művét, A kékszakállú herceg vára című előadást tekinthetik meg a nézők az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, amely az erdélyi származású, UNITER-díjas Zakariás Zalán rendezésében, Bocskor-Salló Lóránt művészeti vezetése mellett jött létre. Az operaelőadás arra tesz kísérletet, hogy a férfi és női lélek önállóan is érvényes sajátosságait, és azok komplex kapcsolatát bemutassa, feltárja és értelmezze. A szerző születésének 140. évfordulójára készült produkcióban a két főszerepet a Magyar Állami Operaház magánénekese, a 2022/2023-as évad Kamaraénekese, Szántó Andrea mezzoszoprán és a Liszt-díjas, érdemes művész Molnár Levente bariton alakítja. A nemek kapcsolatának szimbolikáját mélyíti az előadásban, hogy a szólisták zenei kíséretét egy férfi és egy női művész szólaltja meg, két hangszeren, a szegedi előadás közreműködői Várhalmi Vera és Szüts Apor zongoraművészek lesznek. A nem mindennapi látványvilággal bíró produkcióban klasszikus értelemben vett díszlet helyett erős, a szerző által megfogalmazott jelrendszerekre épülő vizuális világ szolgálja és formálja egésszé a zene szövetét.

A kékszakállú herceg vára című produkciót az érdeklődők megtekinthetik A varázsfuvolára megváltott belépőikkel, vagy előre megváltott jegyeiket visszaválthatják a vásárlás helyszínén. Az új előadás, egyfelvonásos lévén, technikai akadályok vagy rossz idő esetén a 35. percénél vagy annál későbbi félbe szakadás után tekinthető megtartottnak.  Az online jegyvásárlók az előadás kezdési időpontjáig, 2023. augusztus 4. 21.00 óráig az alábbi hivatkozás segítségével nyilatkozhatnak, ha a jegyek árának visszatérítését kérik. Az erre igényt benyújtó online vásárlók részére az InterTicket 30 napon belül utalja vissza az összeget a vásárláskor használt bankkártyához tartozó bankszámlára. A személyesen jegyet váltók a jegyvásárlás helyszínén augusztus 4-ig, megvásárolt belépőiket leadva igényelhetik vissza az összeget rendes nyitvatartási idő szerint. A Fesztivál Jegyirodában erre augusztus 4-én 18.00 óráig, az Újszegedi Szabadtéri Színpad helyszíni jegykiadó pultjában 21.00 óráig van lehetőség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..