home 2023. február 08., Aranka napja
Munkahelyek megóvása és teremtése - tartományi foglalkoztatási pályázatok
Pannon RTV
2021.05.11.
LXXVI. évf. 18. szám
Munkahelyek megóvása és teremtése - tartományi foglalkoztatási pályázatok

Három pályázati kiírást jelentetett meg a tartományi gazdasági titkárság, amelyek célja a munkahelyek megóvása és újak teremtése. A részletekről Pelt Ilona tartományi gazdasági segédtitkár beszélt a Közügyekben.

Az új munkahelyekre, az önfoglalkoztatásra és közmunkára vonatkozó kiírásokra május 20-áig lehet pályázni.

A munkanélküliek alkalmazását 22 millió dinárral támogatják az idén. Munkásonként 250 ezer dinárra pályázhatnak azok a munkaadók, akik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál bejegyzett személyeket alkalmaznának.

További 15 millió dinárt különítettek el a tartományi költségvetésből az önfoglalkoztatás támogatására – mondta Pelt Ilona. Amennyiben a foglalkoztatási szolgálatnál bejegyzett személy saját vállalkozásba kezdene, a kezdeményezést szintén 250 ezer dinárral tudja segíteni a gazdasági titkárság.

A segédtitkár beszámolt arról is, hogy a közérdekű munkahelyek megtartását az idén 5 millió dinárral támogatja a titkárság. A kiírásra elsősorban a gazdasági személyként bejegyzett civil szervezetektől várják a kérelmeket.

Az elmúlt időszakban a gazdasági szereplők átgondolták a vállalkozásukat, és ennek következményeként sok a pályázó - emelte ki Pelt Ilona.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Belpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..