home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Múlnak a gyermekévek
Kónya-Kovács Otília
2009.06.10.
LXIV. évf. 23. szám
Múlnak a gyermekévek

A többi között a címben szereplő dal is elhangzott a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola végzős diákjainak előadásában, amíg ballagtak. Csak úgy sorjáztak fejemben a kérdések. Vajon csakugyan elgondolkodtak azon, hogy ''múlnak a gyermekévek”? Hogy most nagy változás történ...

A többi között a címben szereplő dal is elhangzott a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola végzős diákjainak előadásában, amíg ballagtak. Csak úgy sorjáztak fejemben a kérdések. Vajon csakugyan elgondolkodtak azon, hogy ''múlnak a gyermekévek”? Hogy most nagy változás történik az életükben? Hogy továbbra is keményen kell tanulniuk? Valóban tudatosodott bennük, hogy ez volt az utolsó tanítási napjuk az általános iskolában? Biztosan az is átvillan ilyenkor az emberpalánta agyán, hogy no végre befejeződött!, holott semmi sem fejeződött be... De erre persze csak később jön rá az emberfia.
Az idén 110 búcsúzó nyolcadikos számára készítettek meghitt műsort a hetedikesek. Ezúttal sem maradt el az egy szál virág meg az útravaló: a kis tarisznya, melybe ceruza, törlőgumi, pogácsa és egy darabka föld került.
Hallai Zoltán iskolaigazgató üdvözlőbeszédében arra kérte a fiatalokat, ne feledjék: az iskolába mindig szívesen visszavárják a régi tanulókat, tehát az intézmény kapuja számukra mindig nyitva lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..