home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Működő kezdeményezések
k-ko
2013.07.03.
LXVIII. évf. 27. szám

Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára kétnapos látogatáson járt a Vajdaságban. Szabadkán Pénzes János püspök atyával, Tótfaluban Utasi Jenő plébános úrral találkozott.

Az államtitkár úr meglátogatta msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspököt is. A nagybecskereki leánykollégiumból a vendégek Muzslyára, az Emmausz fiúkollégiumot működtető szalézi atyákat keresték fel. A végek csodájának nevezték a szlovén, bolgár nemzetiségű atyák magyar fiatalokért folytatott tevékenységét.
A második napon Hertelendyfalván Halász Béla református püspök úrral találkozott Hölvényi György államtitkár, majd Újvidéken Nagy Margittal, az Apáczai Kollégium vezetőjével, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnök asszonyával, valamint az egyesület vezetőségével tárgyalt. A körutat Zentán fejezték be.
— Az ember nemcsak az anyagi támogatással, hanem a jelenlétével is biztatást tud adni. Itt, a Délvidéken élő, de nagyon gyakran szórványban működő kezdeményezéseket volt módomban meglátogatni — hangsúlyozta az államtitkár úr.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..