home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Műfüves labdarúgópálya épült Óbecsén és Kishegyesen
Kartali Róbert
2021.06.25.
LXXVI. évf. 25. szám
Műfüves labdarúgópálya épült Óbecsén és Kishegyesen

Óbecsén és Kishegyesen a TSC akadémiai programjának keretében műfüves labdarúgópályát adott át rendeltetésének Zsemberi János, a TSC labdarúgóklub elnöke és Pásztor István. A VMSZ elnöke a Capriolo Kft. kishegyesi beruházásának befejező munkálatait is megtekintette.

A TSC labdarúgó-akadémia piramisrendszert épít, így a régióban kialakított alközpontokban edző fiatalok legjobbjai bekerülhetnek a TSC labdarúgóklubba.

— Az óbecsei beruházás az értékét tekintve a legnagyobb a topolyai fejlesztés után, értéke mintegy 400 000 euró. Hasonló fejlesztés valósult meg Tóthfaluban — emelte ki Zsemberi János. Mint elmondta, a TSC labdarúgóklub fociiskolájába Magyarország és Szerbia legjobb szakembereit szerződtették. Az edzők az alközpontokban ugyanabban a rendszerben dolgoznak, úgy Óbecsén, Zentán, Szenttamáson, Temerinben, így több játékosból meríthetnek a TSC csapatába.

— Arra tettünk sikeres kísérletet, hogy több ezer gyerek sportoljon — mondta Pásztor István Óbecsén. Hangsúlyozta, az utóbbi évek egyik legnagyobb közösségi eredménye, hogy egy ilyen rendszert felépítettek, nemcsak kitalálták, de forrásokat is hoztak mellé, megtalálták hozzá a partnereket, és velük együtt megvalósították az elképzeléseket. Hozzátette, ennek a rendszernek köszönhetően minden érdekelt fejlődhet.

— A kishegyesi műfüves segédpálya 42 x 22 méteres, modern vízelvezető rendszerrel van felszerelve, és az ifjú tehetségek kibontakozását szolgálja. Ez a kishegyesi klubban három korosztályban összesen hatvanöt fiatalt érint — nyilatkozta a 10 millió dinár összértékű beruházásról Kovács Károly, a projektum helyi koordinátora.

Zsemberi az átadón reményét fejezte ki, hogy minél több focistája lesz Kishegyesnek, és a legjobbak a TSC-be kerülhetnek, vagy akár ennél is nagyobb klubba.

— Reméljük, hogy minél több fiatalnak valósul meg az álma, és labdarúgók lesznek — mondta Pásztor Kishegyesen. Kiemelte, ettől függetlenül az is fontos, hogy folyamatosan mozogjanak, csiszolják az állóképességüket, továbbá megtanulják azt, mit jelent csapatban küzdeni, mit jelent a mez és a szín becsülete, mennyire nem szabad másik kapura játszani, és megtanulják, mi az, amit meg kell őrizni. Hozzátette: ez csak első hallásra tűnik úgy, hogy a fociról szól, de ez az egész életet, a kisebbségi létet és a mindennapokat jellemző kihívás. Fontos, hogy ezt a gyerekek kiskorukban megértsék.

 

Fejlődik Kishegyes

A helyi focipálya átadása után a Capriolo vállalat beruházását is megtekintette Pásztor István. Az üzleti szolgáltatásokat nyújtó üzletközpont kialakítása a befejező szakaszához érkezett.

— A felépült ingatlanban bevásárlóközpont kapott helyet, de lesz itt gyógyszertár és kávézó is, valamint kerékpárjavító műhely, ahol alkatrészeket forgalmaznak — emelte ki Brindza Lajos, a Capriolo Kft. tulajdonosa. Mint mondta, a telken egy kétbeállós önkiszolgáló autómosót is kialakítottak. A cég kishegyesi beruházásának értéke mintegy 420 000 euró, és általa húsz munkahely jött létre.

A VMSZ elnöke szerint ez a létesítmény fontos része lesz a kishegyesi mindennapoknak. Elmondta, hamarosan megkezdődik a helyi színház épületének, illetve az előtte lévő térnek az átalakítása is. Hozzátette, évtizedekre visszamenően nem történt annyi beruházás a településen, mint amennyi most egyszerre megvalósul.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..