home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Mozgórendelő
(P. M.)
2013.11.13.
LXVIII. évf. 46. szám
Mozgórendelő

A szécsányi egészségház immár második alkalommal szervezi meg a Szerb Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának támogatásával a Mobilklinika elnevezésű projektumot, amelynek célja, hogy a 65 éven felülieknek — különös tekintettel a mozgássérültekre, illetve a fekvőbetegekre — hozzáférési lehetőséget nyújtson a jobb és minőségi egészségügyi ellátásra.

A tervezet megvalósulásához hozzájárult a szécsányi önkormányzat: egy új, hordozható EKG-készülék megvásárlásához nyújtott támogatást. A program realizálásában a szakmai csoporthoz partnerszervezetként csatlakozott a nagybecskereki Caritas is — munkatársai lelki támogatást nyújtanak a pácienseknek.
Alkalom adódik a különféle vizsgálatokra (szív- és érrendszeri betegségek, diabétesz, krónikus tüdőbetegség, magas vérnyomás stb.), és a szakemberek rávilágítanak az olyan egészségügyi problémákra is, mint amilyen az elhízás, az egészségtelen táplálkozás és egyéb káros szokások.
A projektum várható időtartalma hat hónap, szükség esetén azonban meghosszabbítják. Ez alatt az idő alatt mintegy ötszáz érdeklődőnek lesz alkalma alávetnie magát a vizsgálatoknak. Az orvosi csapat nemrégiben Kanakon járt, és a helyi közösségben több tucat polgár várta a mobilrendelőt. A munkatársak különféle vizsgálatokat végeztek, valamint tanácsokat adtak az egészséges életmóddal kapcsolatban. Ha szükség mutatkozott rá, az orvos a megfelelő gyógyszert is felírta. A szakértői véleményeken túl mindenkinek jólesett egy-két kedves szó, és a jelképes ajándékot — mellyel az egészségház dolgozói kedveskedtek — is örömmel fogadták.  
A mobilrendelő következő állomáshelye Árkodon volt.


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..