home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Mozgalom a polgári Szabadkáért
Tóth Tibor
2016.04.06.
LXXI. évf. 14. szám
Mozgalom a polgári Szabadkáért

Ma délben bemutatkozott a sajtó képviselőinek Maglai Jenő–Mozgalom a polgári Szabadkáért nevű lista, melyet Maglai Jenő, Szabadka jelenlegi polgármestere vezet és a 8-as sorszám alatt találhatják meg a választópolgárok. A polgári lista polgármesterjelöltje, mint ahogy a lista nevéből kivehető, Maglai Jenő.

— A listát, mely nem nemzeti és nem központi pártlista, a polgárok csoportja állította. Korrektnek tartjuk, hogy az a lista, melyet Szabadkán állítottak és mely komolyan gondolja a választásokon való részvételt, a megjelentetésekor azonnal megjelöli, hogy a listáról kit delegál a polgármesteri pozícióra. Nem pedig utólag, az embereket félrevezetve lesznek kinevezve ezekre a funkciókra más emberek, akik esetleg a listán nem is voltak olyan pozícióban feltüntetve, amilyenben fel kellett volna őket tüntetni. Hosszú idő után talán ez az első olyan lista, amikor polgárok csoportja alapít egy teljes, 67 jelölttel felállított listát, melyet majdnem 2200 szabadkai polgár támogatott hitelesített aláírásával. Ezt ezúton szeretném megköszönni a polgároknak. A lista többnemzetiségű, melyen magyarok mellett horvátok, bunyevácok és szerbek is szerepelnek. Ez nem nemzeti és nem pártközpontú lista – szögezte le Maglai.


Szabó Attila felvételei

Maglai elmondta, hogy a szabadkaiak nagy része előtt világos, hogy az elmúlt másfél évtizedben a politikai pártok nem nagyon tudták kezelni Szabadka fejlődését és jövőjét.

— Azt hiszem, mindenki előtt világos, hogy a szabadkai polgárok egyre rosszabbul élnek, ahhoz képest, amit elvártak volna a pártok működésétől és eredményességétől. Ennek függvényében adtuk át a polgárok csoportjának listáját, mely változtatni szeretne ezen a hozzáálláson. Azt gondoljuk, hogy Szabadkát nem lehet tovább kizárólag párt-és nemzeti alapokon felosztani, egy komoly összefogásra van szükség ahhoz, hogy ez a város a fejlődés irányába mozduljon el. Az elmúlt két évben sok olyan dolgot végeztünk el, melyet folytatni kell az elkövetkező időszakban. Attól tartunk, ha ez a folyamat nem folytatódik, akkor ez a város nem a fejlődés irányába fog haladni, hanem elsősorban abba az irányba, hogy ki, mit fog kapni, ki kit fog kiszorítani a politikai színtérről. A pártok és a vezető pozícióba kerülő személyek saját magukkal és a belső leszámolásokkal lesznek elfoglalva, nem pedig a város irányításával. Egy olyan vezetőségre volna szüksége a városnak az elkövetkező időszakban, amelynek lesz ereje leszámolni a korrupcióval, lesz ereje szembefordulni a pártok vezetőségével, hiszen sok esetben, főleg a munkahelyek megteremtése és biztosítása párthovatartozástól, nem pedig a szakmai képesítéstől és szakmai tudástól függ. Véget kell vetni annak, hogy a városban elsősorban párt és nemzeti feudumok léteznek, aminek függvényében működik a város a háttérben. Ezek is az okozói annak, hogy az elmúlt időszakban a város nem tudott komolyabban kimozdulni a fejlődés irányába – mondta Maglai.

Kifejtette, tisztában van azzal, hogy a lista és saját személye is komoly támadásoknak lesz kitéve, de úgy gondolják jó irányba próbálják elmozdítani a várost.

Próbáljuk a polgárokat felébreszteni, hogy másképp gondolkodjanak és olyan jelölteket támogassanak, akik nem pártokként működnek, és nem, mint pártok döntenek a fejük felett a város fontos kérdéseivel és jövőjével kapcsolatban. Az elmúlt két évben kezdett munkát folytatni szeretnénk. Az elmúlt két évben sok olyan dolgot tettünk helyre, ami azelőtt nem volt rendezve. Komoly eredményeket értünk el.

— Kár lenne, ha ezek az eredmények elvesznének, ha ezek az eredmények leépülnének, ha ezek az eredmények újra párt egyezségek és párt egyezkedések áldozataivá válnának. Jó gazda módjára kell irányítani a várost, becsületesen, rengeteget és szakszerűen kell dolgozni, és ehhez egy jó, elsősorban szakmai csapatot kell kiválasztani. Polgármesteri tisztségem alatt a nevemhez nem fűződtek semmiféle botrányok, nem voltak az ingatlanokkal vagy más költségvetési pénzekkel visszaélések, jó gazda módjára bántam a pénzekkel és tudnivaló volt, hogy velem nem voltak háttérkombinációk a városi vagyonnal kapcsolatban. Nem kis mértékben gyarapítottuk a város vagyonát ebben a két évben. Ennek ismeretében szeretném felajánlani polgártársaimnak, a szabadkaiaknak, hogy támogassanak egy olyan listát, mely alternatívát képez az eddigi megszokott pártlistákhoz és nemzeti listákhoz képest. Ennek van jövője és lassan ebbe az irányba kellene elmozdulni és gondolkodni, ha itt egy élhető jövőt szeretnénk biztosítani magunk és gyermekeink számára – mondta Maglai Jenő, a Mozgalom a polgári Szabadkáért nevű lista vezetője.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..