home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Motorostalálkozó és falunap
(Tha)
2014.08.13.
LXIX. évf. 33. szám
Motorostalálkozó és falunap

Sikeres motorostalálkozóval kezdődött a falunap Hódegyházán. A nemrégiben alakult, helybeli Turul motorosklub szervezésében a gépparipák számos szerelmese látogatott el a kis bánáti településre.

Az ünnep második napja fiákeres felvonulással kezdődött, majd szentmisével folytatódott. Masa Tamás plébános úr prédikációjában azt üzente: senki se siránkozzon romokon ülő bagoly módjára, inkább tegyen a közösség boldogulásáért.

A program részeként Balázs Ferenc, Csóka polgármestere átadta rendeltetésének a hodicsi utat. Ebből az alkalomból elmondta, az önkormányzat igyekszik a község minden településén valamilyen beruházást végezni, függetlenül attól, hányan élnek az adott helységben.

Időközben a futballpályán főzőversenyre és kispályás labdarúgótornára gyülekeztek a benevezett csapatok, a gyermekek pedig türelmetlenül várták, hogy bemutassák tudásukat. A rekkenő déli hőségben számos helybeli polgár várta kíváncsian a műsort, melynek kezdetén Nagy Emil, a helyi közösség elnöke és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház, valamint a VMSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

A színes összeállításban fellépett a Tisza menti Gyermekfilharmónia, a hódegyházi óvodások és általános iskolások csoportja, Tóth Violetta, Mihók Boglárka, Szokol Zsuszanna, Gönci Chiara, Jablonszki Noémi vers- és mesemondó, valamint a csókai II. Rákóczi Ferenc Magyar Művelődési Egyesület férfikara. Vastag Hédi zongorán, Apró János gitáron játszott, Szemerédi Bernadett színművésznő pedig közkedvelt dalokat énekelt.

Este a budapesti Itt és Most Társulat szórakoztatta a közönséget. A kétnapos eseménysorozat utcabállal zárult. A falunapi rendezvényen részt vett Pék Zoltán, a VMSZ köztársasági képviselője, továbbá a testvértelepülések közül a magyarországi Bordány és a romániai Nagycsanád küldöttsége.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..