home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Motorosok Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2008.08.27.
LXIII. évf. 35. szám
Motorosok Muzslyán

Immár hatodik alkalommal népesedett be Muzslyán az úgynevezett Parti iskola parkja a helybeli Road Flyers Motorosklub által szervezett 6. Nemzetközi Motorostalálkozó alkalmából. A parkban, az udvarban egy tűt sem lehetett leejteni. Mindenfelé motorok álltak. Sok közülük ,,kézimunka'. A gaz...

Immár hatodik alkalommal népesedett be Muzslyán az úgynevezett Parti iskola parkja a helybeli Road Flyers Motorosklub által szervezett 6. Nemzetközi Motorostalálkozó alkalmából. A parkban, az udvarban egy tűt sem lehetett leejteni. Mindenfelé motorok álltak. Sok közülük ,,kézimunka'. A gazdájuk barkácsolta olyanná, hogy egyedi legyen. Szerbiának mind a 48 klubjából képviseltették magukat a motorosok, továbbá érkeztek vendégek Boszniából, Horvátországból, Svédországból, Németországból, Magyarországról, Szlovéniából stb. is.
A felvonulásuk egészen Nagybecskerek központjáig tartott, s teljes egészében elfoglalták a Szabadság teret. Micsoda egybecsengés: hisz a motorosok is általában a szabadságról meg a szélről beszélnek, amely a hajukat borzolja... Egy kicsit söröztek, majd visszamotoroztak. Ügyességi játékokat is tartottak, amelyek kitalálói a muzslyai motorosfeleségek voltak.
Hogy a hosszabb útról érkező motorosok örültek-e jobban a topless motormosóknak, vagy a gyalogosok, azt nem lehetett pontosan tudni. Közben a házigazdák centit vettek elő, lemérték a motorosok pocakját, s a legnagyobb has gazdáját serleggel jutalmazták. A temerini illetőségű, Piggy névre hallgató motoros nyerte meg ezt is, meg a másik serleget is, hiszen az övé volt a legszebb, kézi munkával készült motor. Utána a szervezők azt is gyorsan megállapították, hogy egy svédországi barátjuk a legtávolabbról érkezett motoros. Majd Apukának, a legidősebb motorosnak is átadták a díjat (aki egyesek szerint hetvenhat éves, mások szerint két évvel idősebb), és mellesleg mindig Anyukával érkezik a találkozókra. A legtömegesebb klub a belgrádi Arhangel nevű volt, akikről tudni kell, hogy csak a muzslyai találkozón vesz részt rendszeresen. Kissé különcök. Ezúttal 32 motorral érkeztek. A legfiatalabb motorost is díjazták, egy hat és fél éves kisfiút, aki nem először vett részt ilyen bulin.
Néhány motorossal elbeszélgetve megtudtam, hogy nagyon sok fiatal (főleg az újgazdagok gyerekei) a szüleitől megkapja a nagy motort, közben semmi előtudása sincs a járgányokról, így keletkeznek a balesetek. Itt is be kellene tartani a szabályt, hogy a kisebb motorok után jöhetnek sorjában a nagyobb köbcentisek. A beszélgetőtársaim (a bajmoki Bugyi, a szabadkai Kiskasza meg Nagykasza, annak neje Kasza Beáta, aki csak utas, a többiek viszont vérbeli motorosok) végül azt üzenték a motorokkal ismerkedő fiataloknak, hogy nagyon vigyázzanak magukra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..