home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Most segíts meg, Mária…”
Balázs Szilvia
2020.11.29.
LXXV. évf. 48. szám
„Most segíts meg, Mária…”

Nemrégiben Segítő Mária-szobrot helyeztek el Buránysoron. Most, amikor ekkora szükség van az ima erejére, sokaknak a csendes elmélkedés nyújt vigaszt és kiutat az aggodalmas mindennapokból, mondhatni, a legjobbkor került a Međugorjéból hozatott alkotás a kis településen, erdős terület előtt felállított talapzatára.

Szecsei Ervin megálmodta, Árvai Etelka és Perpauer Mária pedig segített életre hívni ezt az álmot, így november 13-án felszentelték a Segítő Mária-szobrot. Ehhez elengedhetetlen volt nemcsak a helybeliek, hanem az onnan elszármazottak — mintegy hatvanhat család — támogatása is: van, aki pénzt adományozott, más a szervezésben segített, de mindenki tett valamit azért, hogy a szobor mielőbb a helyére kerüljön.

Perpauer Mária elmondta, az elöregedő, sokszor magányban élő lakosság számára nagy segítség, hogy Szűz Máriához fordulhat, letérdelhet, fejet hajthat, imádkozhat a szobor előtt.

— Van ugyan egy szép templomunk Keviben, de most itt, helyben is van hol keresni egy kis lelki vigaszt, felüdülést. A tavasszal, amikor nálunk is kirobbant a világjárvány, csak felerősödött ennek a szükségessége. A célunk az volt, hogy ez a szobor megsegítsen bennünket, hogy ennek a járványnak egyszer vége szakadjon. De egyelőre sajnos nincs vége, sőt, mire megépült a talapzat, és felállíttattuk a szobrot, már az úgynevezett harmadik hullám kezdődött meg. Úgy érzem, most különösen fontos, hogy van egy hely, ahol az ember megpihentetheti a lelkét.

A helyiek nagyon örültek a szobornak, de nemcsak tőlük, hanem a környékbeli településeken élőktől is pozitív visszajelzések érkeztek, virágokat visznek, gyertyát gyújtanak az arra járók. Az ötletadók bíznak abban, hogy a szobor nem válik a tolvajok áldozatává.

— Egy szép utcában, erdős terület előtt áll az alkotás, és egyelőre Isten kezébe ajánlottuk, bízunk benne, hogy senki nem fogja bántani. Idővel szeretnénk megvilágítani, vagy kamerát szerelni a közelébe, de remélem, hogy erre nincs és nem is lesz szükség. Az emberek rózsafüzéreket hoztak a felszenteléskor, a szobor kezébe adták, és még megvan mind a három, egyiket sem lopták el. Igen, időről időre előfordulnak lopások, rongálások, de ennek ellenére úgy érzem, Kevire és Buránysorra általában nem jellemző az ilyesmi — hangsúlyozta beszélgetőtársam.

Az alkotást Međugorjéból, egy zarándokútról hozta egy falubeli asszony, a talapzatot Bozóki Attila fiatal zentai kőműves készítette. Miután ft. Kormányos Zoltán atya felszentelte, a környékbeliek azóta is rendszeresen látogatják a helyszínt, hogy imáikban Szűz Mária segítségét, támogatását kérjék.

Perpauer Mária felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..