home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Mosolycsalók előadásai
Balázs Zita
2024.03.25.
LXXIX. évf. 12. szám
Mosolycsalók előadásai

Topolya Község Művelődési Házában két színjátszó csoport is működik: a Mosolycsaló gyermekcsoport és a Fosszilis Mosolycsaló, melynek tagjai középiskolások. Az általános iskolások március 23-án tartottak előadást, az idősebb korosztály bemutatója április elején lesz.

Az általános iskolás csoport az Aska és a farkas című musicalt vitte színre. A történet egy kis bárányról, Askáról szól, aki más volt, mint a nyáj többi része. Szeretett volna táncolni, az volt a célja, hogy primadonna legyen. Anyukája féltette, de elengedte a táncórákra, ahol társai kicsúfolták. Aska azonban nem adta fel, és végül a farkas karmai közül is a tánc mentette meg.

A gyerekek október végén kezdték meg a próbafolyamatot, és heti egyszer 2-3 órát dolgoztunk. A próbák jó hangulatban teltek, könnyen ment a munka, mert már ismerem őket. A szereposztáskor jelen volt a szokásos csalódottság, hogy ki, mennyi szerepet kapott. Ezeket azonban gyorsan elhessegettük és megbeszéltük, hogy nem az a fontos, ki mennyi szöveget kapott, hanem az, hogyan adja elő – mesélte Jankovics Andrea rendező.

A középiskolások A kopasz énekesnő című ellenszínművet adják elő.

Velük teljesen más a munka, nem lehet a két korosztályt összehasonlítani. Velük komolyabb darabot választottuk, amely sokkal nagyobb színészi odafigyelést kíván – hangsúlyozta Jankovics Andrea, és hozzátette, általában ő dönti el, hogy milyen előadást készítenek, de ez most közös döntés volt a fiatalokkal.

Fényképezte: Balázs Zita

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..