home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Montenegróban és Észak-Macedóniában is megkezdődött a tanítás
MTI
2020.10.01.
LXXV. évf. 40. szám
Montenegróban és Észak-Macedóniában is megkezdődött a tanítás

Montenegróban és Észak-Macedóniában is elkezdődött a tanítás csütörtökön, mindkét ország kormánya korábban úgy döntött, hogy szeptemberről októberre halasztja a tanév kezdetét a rossz járványügyi mutatók miatt.

A koronavírus-fertőzöttek száma nem csökkent jelentősen az utóbbi egy hónapban egyik említett országban sem, az illetékesek végül mégis úgy határoztak, nem halasztják tovább a tanév kezdetét, és a szükséges elővigyázatossági intézkedések mellett visszaengedik a diákokat az iskolapadokba.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - szerdáról csütörtökre 752-vel nőtt az igazolt fertőzöttek és hússzal a halálos áldozatok száma.

Csütörtökre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 72-vel 33 ezer 551-re, Koszovóban 46-tal 15 ezer 620-ra, Észak-Macedóniában 194-gyel 17 ezer 985-re, Montenegróban 197-tel 10 ezer 772-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 243-mal 27 ezer 465-re emelkedett.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában kettővel 739-re, Bosznia-Hercegovinában tizenhárommal 860-ra, Montenegróban pedig öttel 169-re emelkedett a halottak száma, míg Szerbiában és Koszovóban az utóbbi napon nem regisztráltak egyetlen halottat sem, így a Covid-19 betegség szövődményeibe eddig az előbbi országban 749-en, utóbbiban 625-en haltak bele.

Fotó: Montenegró, Kotor (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..