home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Módosulhat az általános orvos által kiírható betegszabadság hossza
2023.08.07.
LXXVIII. évf. 31. szám
Módosulhat az általános orvos által kiírható betegszabadság hossza

Ha elfogadják az egészségügyi biztosításról szóló törvénymódosítási javaslatot, az általános orvos ezentúl mindössze kéthetes betegszabadságot írhat ki. A tervezet szerint a kivételek közé a szívműtéten átesett és a több hónapos terápiát igénylő onkológiai páciensek tartoznak majd.

— A fő ok erre a lépésre az esetleges visszaélések meggátolása, mert ezáltal a bizottságnak rálátása lenne a betegség alakulásának folyamatára, és döntene a betegszabadság hosszának létjogosultságáról. Aki valóban beteg, azt ez a változás nem érinti, mert a bizottság ki fogja írni a gyógyuláshoz szükséges időtartamra. A fenti javaslat főleg a munkaadóktól beérkező észrevételek kapcsán került napirendre. Az alkalmazottak eddig két hónapig is betegszabadságon lehettek mindenféle felülvizsgálat nélkül, és furcsa, hogy éppen az 58. napon következett be a gyógyulásuk. Reméljük, hogy ezzel a lépéssel elejét vesszük a különféle visszaéléseknek — nyilatkozta dr. Danica Grujičić egészségügyi miniszter asszony a Politika napilapnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..