home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Modest Dulić Szabadka polgármestere
Kartali Róbert
2012.07.18.
LXVII. évf. 29. szám

Modest Dulić Szabadka polgármestere, Kern Sólya Mária pedig a városi képviselő-testület elnök asszonya. A testület első rendkívüli ülését hosszú viták jellemezték, sőt még a személyeskedések, sértegetések sem maradtak el, de mindennek ellenére a megalakult nagykoalíció tette a dolgát, és megsza...

Modest Dulić Szabadka polgármestere, Kern Sólya Mária pedig a városi képviselő-testület elnök asszonya. A testület első rendkívüli ülését hosszú viták jellemezték, sőt még a személyeskedések, sértegetések sem maradtak el, de mindennek ellenére a megalakult nagykoalíció tette a dolgát, és megszavazott minden olyan pontot, amelyben megállapodtak a koalíciós tárgyalásokon. Az új hatalmi többség miatti politikai felállás, illetve a pártok közötti megbeszélések alapján az ülésen lemondott tisztségéről Slavko Parać, akit az alakuló ülésen választottak meg testületi elnöknek, illetve lemondott funkciójáról Sveller Árpád is, a vkt titkára. A polgármesteri pozícióra Modest Dulićot javasolta a Demokrata Párt, a képviselők 50 szavazattal és 7 ellenszavazattal el is fogadtak a javaslatot, az alpolgármester pedig Blaško Stantić (Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége) lett. A VKT új elnökének Kern Sólya Máriát választották meg, akit a Vajdasági Magyar Szövetség jelölt erre a tisztségre, helyettese Veljko Vojnić lett a Vajdasági Szociáldemokrata Liga soraiból, a testület új titkárának pedig dr. Ladócki Gyulát választották meg, szintén a VMSZ ajánlására. Az ülésen módosították a Városi Tanács tagjainak létszámára vonatkozó rendeletet, így a tanács 11 tagot számlál majd, ebből egy hely a polgármestert illeti meg, aki a kommunális ügyekkel lett megbízva, egy pedig a polgármester helyettesét, aki a gazdasági fejlődésért felelős. A fennmaradt kilenc helyből 2 a Demokrata Párté, 3 a Vajdasági Magyar Szövetségé, a többi négy pedig a többi koalíciós párté. A Városi Tanács tagjai: dr. Etela Jerinkić (Szerbiai Szocialista Párt) oktatási felelős, Dobó Márta (Vajdasági Magyar Szövetség), aki a regionális és nemzetközi kapcsolatokkal lett megbízva, Dragi Vučković (Szerbiai Demokrata Párt) beruházási felelős, Miloš Nikolić (Vajdasági Szociáldemokrata Liga) kulturális megbízott, Nemanja Simović (Demokrata Párt) sportmegbízott, Bús Ottó (Vajdasági Magyar Szövetség) tájékoztatási felelős, Osztrogonác Simon (Vajdasági Magyar Szövetség) mezőgazdasági megbízott, Vjekoslav Ostrogonac (Liberális Demokrata Párt) ifjúsággal és az idegenforgalmi ügyekkel megbízott tanácsos, dr. Csengeri Attila (Demokrata Párt) egészségügyi, szociális és környezetvédelmi kérdésekkel megbízott városi tanácstag.
Az ülésen továbbá határozat született a Díszpolgári címről és a Pro Urbe díjak odaítéléséről is. Díszpolgári címet adományoznak - poszthumusz - dr. Tóth Lajos pedagógusnak, nyugalmazott egyetemi tanárnak, továbbá Nikola N. Ilanković professzornak, az orvostudományok doktorának, klinikai neurofiziológusnak, neuropszichiáternek, epileptológusnak. Pro Urbe díjat adományoznak Miroslav Jovančić festőművésznek, tanárnak, múzeumőrnek és zenésznek, Smiljan Njagulnak, a Szabadkai Rádió újságírójának, Saghmeister Gábor sportolónak és Stanko Nimčevićnek, a Községi Rokkantszövetség elnökének. A díjakat szeptember elsején, Szabadka város napján adják át.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..