home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Modern falvak és városok
Talpai Lóránt
2018.07.27.
LXXIII. évf. 30. szám
Modern falvak és városok

2019-től fejlesztenék a falvakat — Magyarország kilép az ENSZ migrációs tárgyalásából — Elképesztő vagyona van II. Erzsébetnek

2019-től fejlesztenék a falvakat

Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern Városok Programra, továbbá a Modern Falvak Program végrehajtása is megkezdődik — jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a budapesti sajtótájékoztatóján. Orbán Balázs szerint a falvak fejlesztésének fő célja a jobb életminőség és a kiszámíthatóbb jövő. Megjegyezte, a lakosság több mint egynegyede falvakban él. Az alapkoncepciót széles társadalmi párbeszéd után készítik majd el ez év végéig, és ennek megfelelően kezdik végrehajtani „a vidék legnagyobb fejlesztési programját”. Az államtitkár hangsúlyozta: azt akarják elérni, hogy nőjön a falvak népességmegtartó képessége, emelkedjen a foglalkoztatás, javuljon a közlekedés, színvonalasabbá váljon az oktatás és az egészségügy, valamint a kulturális és a sportélet.

 

Magyarország kilép az ENSZ migrációs tárgyalásából

Magyarország visszavonul az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadási folyamatából — jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. „Számunkra Magyarország és a magyar emberek biztonsága az elsőszámú kérdés, és ez a dokumentum teljes mértékben ellentétes az ország biztonsági érdekeivel” — mondta. Közölte továbbá: a kormány álláspontja szerint az ENSZ globális migrációs csomagja ellentétes a józan ésszel, valamint az európai biztonság helyreállításának szándékával is. Magyarország nem tartja magára nézve irányadónak azokat a célokat és elveket, amelyeket ez a csomag kinyilvánít, továbbá nem vesz részt az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek decemberi marrákesi csúcstalálkozóján, és ha végül az ENSZ közgyűlése határoz a dokumentumról, akkor Magyarország nemmel fog szavazni — sorolta a döntéseket.

 

Elképesztő vagyona van II. Erzsébetnek

A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke 2,9 százalékkal nőtt 2017—2018-ban, jelenleg 533,8 millió fontra rúg. A brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster a napokban hozta nyilvánosságra évi jelentését, melyből kiderül, hogy a királynő az elmúlt esztendőben 20,2 millió font nyereségre tett szert. A II. Erzsébet 753 éves ősi magánvagyona befektetéseiből származó nyereség három és félszer nagyobb, mint 2000-ben, amikor 5,8 millió fontra rúgott — olvasható a The Guardian brit napilapban. A 4,9 százalékos nettónyereség-növekedés azonban kisebb arányú, mint az előző két évi, amikor is majdnem 8 százalékot tett ki. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..