home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Mitől jó a sajtófotó?
2023.07.12.
LXXVIII. évf. 28. szám
Mitől jó a sajtófotó?

Szombaton III. Médiatalálkozó a Tájházban

Július 15-én, szombaton 17 órakor szeretettel várjuk mindazokat a temerini származású, vagy Temerinhez kötődő újságírókat, szerkesztőket, operatőröket, vágókat, hangtechnikusokat..., valamennyi sajtóházban dolgozó munkatársat, és természetesen a nem hivatásos publicistákat, valamint érdeklődőket a harmadízben megrendezésre kerülő Médiatalálkozónkra. A találkozónak ezúttal is a Tájház ad otthont, és akár az elmúlt két évben, ezúttal is az Illés-napi rendezvénysorozat egyik felvezetője lesz szombaton, július 15-én.

A megjelenteket Szabó Gabriella újságíró-szerkesztő, az Újvidéki Rádió munkatársa, a találkozó egyik szervezője üdvözli. Ezt követően az idén Temerinért díjat kiérdemelt Varga Zoltán fotóriportert szólaltatjuk meg, díja és fotókiállítása ürügyén. A kiállítást Gergely József zentai újságíró, a Magyar Szó munkatársa, egyébként jeles fotós és madarász nyitja meg. Varga Zoltánnal és Gergely Józseffel két tehetséges újságírónk:  Tóth Diana, a Temerini Újság, valamint az m1 vajdasági tudósítója, továbbá Ökrös Edit, az Újvidéki Televízió újságíró-szerkesztője beszélget fényképészetről, szakmáról, jövőről, olyan kérdésekre keresik majd többek között a választ, mint: mitől jó a sajtófotó. 

Varga Zoltán fotókiállítása  az Illés-napi hét alatt is megtekinthető lesz a Tájház képtárában.

A leírtak alapján kicseng, hogy az idei találkozó vezértémája a társalgás, ismerkedés, eszmecsere, ismeretbővítés, és nem utolsó sorban a szórakozás mellett a fotózás lesz, amit reményeink szerint jól kiegészít majd a csaknem feledésbe merült egykori, helybeli Horizont Fotó- és Filmklub történetének felidézése Ádám István publicista, az esemény egyik szervezője részéről.

Mindez egyben felvezetője kíván lenni a jövő évi Médiatalálkozó fotókiállításának, mely a tervek szerint nem személyhez kötött lesz, hanem pályázathoz, és nyitva áll majd a helybeliek előtt.

Az érdeklődők további kérdéseikkel Nagy Magdolna újságíróhoz, szervezőhöz fordulhatnak a Facebook közösségi oldalon (Médiatalálkozó, Temerin), vagy a nmagdi61@gmail.com e-mail-címen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..