home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Mit vár 2016-tól?
Tóth Tibor
2015.12.30.
LXX. évf. 52. szám
Mit vár 2016-tól?

Holnap magunk mögött hagyjuk a 2015. évet, és éjfélkor pezsgődurrogtatás és számtalan jókívánság kíséretében köszönthetjük az újat, a 2016. esztendőt. Nem tudhatjuk előre, hogy politikai és gazdasági értelemben vajon milyen év vár ránk, azt azonban megállapíthatjuk, hogy a sport tekintetében páratlanul izgalmas és eseménydús év elé nézünk, hiszen 2016 két rendkívül izgalmas sporteseményt tartogat számunkra: a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságot és a riói nyári olimpiai játékokat. Körkérdésünkben sporttal kapcsolatban lévő személyeket arról kérdeztünk, vajon mit várnak 2016-tól.

Tőke János,
a Magyar Szó sportrovatának szerkesztője:

— Vízilabda-Eb Belgrádban, labdarúgó-kontinensbajnokság Franciaországban a magyar válogatottal, olimpia Rio de Janeiróban, majd asztalitenisz-Európa-bajnokság Budapesten — van-e olyan sporttal kapcsolatos esemény, amelyet még ezeknél is jobban várhat egy napilap sportrovatának szerkesztője? Sajnos van: mivel választásokat is tartanak Szerbiában, azt várom, hogy a magyar többségű önkormányzatokban olyanok kerüljenek a sporttal megbízott tanácsosi tisztségre, a sportszövetségek és a sportklubok élére, akik a sportot szívügyüknek tekintik, és nem úgy gondolják, hogy a sportolók vannak értük, hanem fordítva. Olyanok, akik azt szeretnék, hogy a községben a sport fejlődjön, és nem azzal foglalkoznak, hogy a saját fizetésüket tornázzák fel kitalált túlórákra hivatkozva.

Mihájlovits Miklós
topolyai fekvenyomó világ- és Európa-bajnok:

— A 2016. évet a remények évének nevezném. Részemről azért, mert egyelőre csak remélhetem, hogy az elkövetkező három hónapban sikerül a rehabilitációm, és mozgatni tudom majd a bal karom. Szeptember végén ugyanis Újvidék előtt autóbalesetet szenvedtem. A fiammal utaztunk, neki szerencsére „csak” a bal kisujja tört el, nekem viszont a bal lapockám, ezenkívül a bal vállam 45 fokban kicsavarodott, a tüdőm megtelt vérrel, belső vérzésem volt, a májam összenyomódott, illetve a csípőm és mindkét térdem is sérült az ütéstől. Öt napig lélegeztetőgépen tartottak, az orvosok nem sok esélyt adtak a túlélésre, de megcsináltam! Az orvosom szerint a sport, a hatalmas termetem mentett meg. Az idő múlásával egyre többen leírtak (tisztelet a kivételnek!), de én elhatároztam, hogy még egy világbajnokságot szeretnék nyerni! Az idén vissza akartam vonulni, de ezekután nyernem kell még egy vb-t, és bizonyítanom, hogy engem nem lehet csak úgy leírni! Rengeteg munka áll előttem, hiszen jelenleg alig tudom mozgatni a kezem, de tudom, hogy amint ismét súlyzót foghatok, már nem állíthatnak meg! Az orvosom is akkor tekinti befejezettnek a munkáját, ha még egyszer világbajnok leszek.

Kőműves Péter,
a Spartak Ökölvívóklub edzője:

— A helyzetünk rendeződését várom a jövőtől. A gazdaság fellendülésével a magyarság helyzete is megerősödik. Bízom benne, hogy országunk egyre inkább felzárkózik az EU-hoz. Klubunkban sok tehetséges fiatal bontogatja szárnyait. Remélem, hogy sok munkával és kitartással az eddigi eredményeinket megismételjük, esetleg felül is múljuk.

 

Szegedinszki Igor,
a Zentai Sportszövetség titkára:

— 2016-ban, a sportcsarnoknak köszönhetően, a labdajátékok fellendülését várom a községben. Természetesen a többi, hagyományos és erős zentai sportág esetében is elvárás, hogy legalább az idén elért eredményeket megismételje. Hamarosan itt a riói olimpia, melyre néhány zentai származású, de nem a Zentában birkózó versenyzőnek is van esélye kijutni. Attól függetlenül, hogy nem nálunk birkóznak, mi szurkolunk, hogy minél többen kivívják az olimpiai részvételt.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..