Mit vár 2016-tól?
Tóth Tibor
2015.12.30.
LXX. évf. 52. szám
Mit vár 2016-tól?

Holnap magunk mögött hagyjuk a 2015. évet, és éjfélkor pezsgődurrogtatás és számtalan jókívánság kíséretében köszönthetjük az újat, a 2016. esztendőt. Nem tudhatjuk előre, hogy politikai és gazdasági értelemben vajon milyen év vár ránk, azt azonban megállapíthatjuk, hogy a sport tekintetében páratlanul izgalmas és eseménydús év elé nézünk, hiszen 2016 két rendkívül izgalmas sporteseményt tartogat számunkra: a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságot és a riói nyári olimpiai játékokat. Körkérdésünkben sporttal kapcsolatban lévő személyeket arról kérdeztünk, vajon mit várnak 2016-tól.

Tőke János,
a Magyar Szó sportrovatának szerkesztője:

— Vízilabda-Eb Belgrádban, labdarúgó-kontinensbajnokság Franciaországban a magyar válogatottal, olimpia Rio de Janeiróban, majd asztalitenisz-Európa-bajnokság Budapesten — van-e olyan sporttal kapcsolatos esemény, amelyet még ezeknél is jobban várhat egy napilap sportrovatának szerkesztője? Sajnos van: mivel választásokat is tartanak Szerbiában, azt várom, hogy a magyar többségű önkormányzatokban olyanok kerüljenek a sporttal megbízott tanácsosi tisztségre, a sportszövetségek és a sportklubok élére, akik a sportot szívügyüknek tekintik, és nem úgy gondolják, hogy a sportolók vannak értük, hanem fordítva. Olyanok, akik azt szeretnék, hogy a községben a sport fejlődjön, és nem azzal foglalkoznak, hogy a saját fizetésüket tornázzák fel kitalált túlórákra hivatkozva.

Mihájlovits Miklós
topolyai fekvenyomó világ- és Európa-bajnok:

— A 2016. évet a remények évének nevezném. Részemről azért, mert egyelőre csak remélhetem, hogy az elkövetkező három hónapban sikerül a rehabilitációm, és mozgatni tudom majd a bal karom. Szeptember végén ugyanis Újvidék előtt autóbalesetet szenvedtem. A fiammal utaztunk, neki szerencsére „csak” a bal kisujja tört el, nekem viszont a bal lapockám, ezenkívül a bal vállam 45 fokban kicsavarodott, a tüdőm megtelt vérrel, belső vérzésem volt, a májam összenyomódott, illetve a csípőm és mindkét térdem is sérült az ütéstől. Öt napig lélegeztetőgépen tartottak, az orvosok nem sok esélyt adtak a túlélésre, de megcsináltam! Az orvosom szerint a sport, a hatalmas termetem mentett meg. Az idő múlásával egyre többen leírtak (tisztelet a kivételnek!), de én elhatároztam, hogy még egy világbajnokságot szeretnék nyerni! Az idén vissza akartam vonulni, de ezekután nyernem kell még egy vb-t, és bizonyítanom, hogy engem nem lehet csak úgy leírni! Rengeteg munka áll előttem, hiszen jelenleg alig tudom mozgatni a kezem, de tudom, hogy amint ismét súlyzót foghatok, már nem állíthatnak meg! Az orvosom is akkor tekinti befejezettnek a munkáját, ha még egyszer világbajnok leszek.

Kőműves Péter,
a Spartak Ökölvívóklub edzője:

— A helyzetünk rendeződését várom a jövőtől. A gazdaság fellendülésével a magyarság helyzete is megerősödik. Bízom benne, hogy országunk egyre inkább felzárkózik az EU-hoz. Klubunkban sok tehetséges fiatal bontogatja szárnyait. Remélem, hogy sok munkával és kitartással az eddigi eredményeinket megismételjük, esetleg felül is múljuk.

 

Szegedinszki Igor,
a Zentai Sportszövetség titkára:

— 2016-ban, a sportcsarnoknak köszönhetően, a labdajátékok fellendülését várom a községben. Természetesen a többi, hagyományos és erős zentai sportág esetében is elvárás, hogy legalább az idén elért eredményeket megismételje. Hamarosan itt a riói olimpia, melyre néhány zentai származású, de nem a Zentában birkózó versenyzőnek is van esélye kijutni. Attól függetlenül, hogy nem nálunk birkóznak, mi szurkolunk, hogy minél többen kivívják az olimpiai részvételt.

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..