home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Mit tudsz Torontál vármegyéről?
Martinek Imre
2021.03.09.
LXXVI. évf. 8. szám
Mit tudsz Torontál vármegyéről?

2021. április 10-ét jelölték ki a szervezők, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE) és az Ürményházi Ifjúsági Klub (ÜIK) a Mit tudsz Torontál vármegyéről? elnevezésű honismereti vetélkedő dátumául. A helyszín Ürményházán a helyi közösség terme lesz (Tito marsall utca 64.).

A magyar tannyelvű általános iskolásokat határtalanul megszólító megmérettetésen a történelem iránt érdeklődő 5—8. osztályos tanulók háromtagú csapatai vehetnek részt. Számukra — a nevezésük után — a felkészüléshez szükséges anyagot is megküldik a szervezők. Mint megtudtuk, az idei, egyébként jubileumi korba érkezett vetélkedő a korábbi alkalmak népszerűbb témáiból (vasút, az aracsi pusztatemplom, a nagy háború…) tevődik majd össze. Mindezt az újbóli találkozások élményével is megerősítve. Ráadásul élőben. Ha az Úrnak is úgy lészen akaratja…

A részvételi szándék jelzésére 2021. március 28-áig van lehetőség a violam29@freemail.hu és/vagy a violalujza54@gmail.com elektronikus postacímen.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..