home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Mit tudsz…?
Martinek Imre
2019.11.17.
LXXIV. évf. 46. szám
Mit tudsz…?

A jelen és jövő nemzedékeket egyaránt megszólító értékmentő vetélkedő zajlott le november 16-án a dél-bánsági Ürményházán, Mit tudsz Torontál vármegyéről? elnevezéssel. Sorrendben immár tizenkilencedik alkalommal.

Történt mindez a helyi Ifjúsági Klub (ÜIK) és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének (VMPE) közös szervezésében, egy-egy szajáni (Szajáni betyárok; felkészítő: dr. Zsoldos Ferenc), ürményházi (Ürményházi hagyományőrzők; felkészítő: Móric Erzsébet) és székelykevei (Keve király; felkészítő: Szatmári Mihály), illetve két-két torontálvásárhelyi (Torontáli visszatérők és Torontáli betyárok; felkészítő: Onjin Hartig Viktória), makói (Történ-észek és Időutazó kutatók; felkészítő: Dulka Árpád), valamint újszegedi (Újszögediek és Tisza-parti tudósok; felkészítő: Mikó Valér) felsős diákcsoportok részvételével.

„Megismerni a tényeket, általuk pedig tudatosan megtervezni a jövőt.” – e bátorító szavakat a VMPE képviseletében érkező és a vetélkedő nyitányban felszólaló Korenchy László, a pedagógusegyesület alelnöke helyezte az egybegyűltek szívére.

 S hogy mi történt utána? Nos, arról a november 27-i lapszámunkban tervezünk részletes beszámolót hozni. Addig viszont meséljenek a helyszínen készült fotóink.


A szerző felvételei


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..