home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Mit nézzünk online?
Brasnyó Zoltán
2019.10.14.
LXXIV. évf. 42. szám
Mit nézzünk online?

A Szerbiából is elérhető streaming, azaz internetes műsorszolgáltatás egyik első szereplője volt a Netflix néhány évvel ezelőtt. Viszont talán még ma sem túl jó választás az angolul nem igazán értő szerb ajkú nézőknek, egyáltalán nincsenek rajta ugyanis szerb vagy horvát feliratok.

De szerencsénkre a magyar feliratok, sőt a magyar szinkronok is egyre elterjedtebbek — a jó hír pedig az, hogy az új Netflix-filmek közül nagy valószínűséggel mindegyiknek elkészül a magyar nyelvű fordítása. Vizsgáljuk meg, hogy az ősszel mely új Netflix-filmekre érdemes odafigyelnünk, melyek máris nagy sikernek ígérkeznek.

 

A magas fűben (In the Tall Grass, október 4.)

Már elérhető a Stephen King és Joe Hill közös regényéből készült filmadaptáció, mely egy testvérpár kálváriájáról szól. Az utóbbi évek legfélelmetesebb regényének tartják A magas fűben címűt, és filmváltozata állítólag rendkívül ijesztő lesz, hiszen olyasmi látható benne, ami bárkit iszonyattal töltene el. Külön érdekesség, hogy Vincenzo Natali, a kultikus Kocka című mozi rendezője instruálta a filmet. Stephen Kingnek és a Netflixnek egyébként nem ez az első közös munkája, a Bilincsben és az 1922 után ez a horrorszerző és a streamingszolgáltató következő afférja.

 

El Camino (El Camino: A Breaking Bad Movie, október 11.)

A legjobban várt őszi filmek között emlegetett mozi egyértelműen minden idők egyik legrajongottabb sorozatának filmes folytatása, melyben Vince Gilligan rendező mellett Aaron Paul is visszatér. A magyarul Totál szívás néven futó kultsorozat folytatásaként készült Netflix-filmben kiderül végre, hogyan végződött a történet. Az El Camino éppen ott veszi fel a fonalat, ahol a sorozat véget ért, ezért talán most végre kiderül, hová menekült el Jesse Pinkman, illetve az is, hogy legvégül vajon milyen sorsa jut.

 

The Laundromat (október 18.)

A valódi sztárparádé (Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, David Schwimmer, Sharon Stone) ellenére a The Laundromat valamiért nem igazán muzsikált jól a kritikusok körében, többen kígyót-békát kiáltottak rá, pedig az igaz történeten alapuló film egy Pulitzer-díjas újságíró cikke alapján készült. Van benne összeesküvés-elmélet, feszült hangulat és nyomozás — legalábbis ami az előzetesből eddig kiderült. A filmet Steven Soderbergh rendezi, és bízzunk benne, hogy pozitívan csalódunk benne. Már a parádés szereposztás miatt is kötelező darab lesz.

 

Dolemite Is My Name (október 25.)

A nagy visszatérő, Eddie Murphy igaz történeten alapuló filmjében ezúttal egy Dolemite nevű karaktert alakít, aki ezzel a bizarr figurával szeretné feltámasztani szórakoztatóipari karrierjét. A film története eléggé rezonál Murphy személyével is, aki évek óta sikertelenül próbál feltápászkodni a padlóról. A film készítőinek nem titkolt célja ott lenni a jövő évi Oscar-gálán, ráadásul Wesley Snipes is felbukkan majd az alkotásban.

 

The Irishman (november 27.)

Egy kissé ugyan odébb van, de tagadhatatlan, hogy a The Irishman az év legnagyobb durranásának ígérkezik. A három és fél (!) órás Netflix-filmben Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci is felbukkan, a Casino és a Nagymenők rajongói pedig már alig várják Martin Scorsese (remélhetőleg) újabb mesterművét. A kritikusok máris odavannak érte, bár a színészek digitális technikával végrehajtott fiatalítása miatt azért aggodalom is vegyül a várakozásba.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..