home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Mit nézünk jövőre?
Brasnyó Zoltán
2022.12.31.
LXXVII. évf. 52. szám
Mit nézünk jövőre?

Mozisikerek, művészi alkotások, nagy költségvetésű szuperprodukciók. 2023-ban sem fogunk unatkozni, visszatér ugyanis például Indiana Jones, sőt a Mission: Impossible gárdája és Christopher Nolan is, egy csúcstechnológiával készült életrajzi filmmel. Ez pedig csak az év első fele, a Barbie-n túl ugyanis a Dűne második epizódja is arra vár majd, hogy nagyvásznon éljük át.

A kis hableány (május 26-a)

Rob Marshall rendező Halle Bailey főszereplésével készítette el a klasszikus Disney-mese élő szereplős változatát, ráadásul izgalmas szereposztással: Melissa McCarthy például Ursulát, Javier Bardem pedig Triton királyt alakítja majd. A közösségi médiában megosztó véleményeket kirobbantó alkotás tesztvetítése már megvolt, a kritikusok pedig odáig voltak a gyönyörtől. A címszereplő Halle Bailey egyébként popénekesként is ismert, így ő adja majd elő a jól ismert dalokat.


Képek forrása: imdb.com

 

Indiana Jones és a sors tárcsája (június 30-a)

Indy visszatér, ráadásul egy olyan filmben, amelyhez már nem köthető Steven Spielberg. Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, illetve Harrison Ford is megjelenik a legendás sorozat legújabb darabjában. Szkeptikusak persze lehetünk, James Mangold rendező viszont azt ígéri, hogy azt adja a rajongóknak, amit az első filmekben olyannyira szerettek.

 

Mission: Impossible — Dead Reckoning, 1. rész (július 14-e)

Ezzel a filmmel Tom Cruise hivatalosan is huszonhét éve játssza Ethan Hunt szerepét, a COVID miatt ráadásul a jövőre érkező epizód is egész sokat csúszott. 2024-ben jön majd a Dead Reckoning 2. része, a nyáron mozikba érkező 1. epizódban pedig az összes ismerős arc ott lesz: Simon Pegg, Rebecca Ferguson és Ving Rhames is. A főgonoszt Esai Morales alakítja majd.

Oppenheimer (július 21-e)

Christopher Nolan rendező azt mondta, hogy a tudós életrajzi filmjének kedvéért számítógépes trükktől mentes robbanást kellett végrehajtani, egy valódi atomcsapást bemutató látványos jelenetben. Nolan Hollywood legnagyobb fanatikusa — ha létezik method acting, akkor létezik method directing is, melyre Nolannél jobb példát nem lehet találni. A Birmingham bandájából ismert Cillian Murphy játssza Oppenheimert, az atombomba atyját. Matt Damon és Emily Blunt is helyet kap az alkotásban, melyet érdemes lesz IMAX-ben nézni a nyáron.

 

Barbie (július 21-e)

Greta Gerwig filmjében Barbie-t (Margot Robbie) száműzik Barbielandből, és a mi világunkba küldik. Kent Ryan Gosling játssza — és akárhányszor megnézzük az előzetest, egyre több és több kérdés merül fel bennünk a film kapcsán. Társadalomkritika vagy szatíra? Magát komolyan vevő, Doktor Szöszi-szintű vígjáték? Az igazság minden bizonnyal valahol a kettő között lesz majd.

 

Dűne: Második rész (november 3-a)

Denis Villeneuve filmje messze a legnézettebb volt 2021-ben, Frank Herbert 1965-ben megjelent regényét pedig még sohasem sikerült ilyen jól feldolgozni. Egy vizuális mestermű, mely hű az alapanyaghoz — az első felét az HBO Maxre is feltették, a másodikat viszont csak moziban láthatjuk majd. Visszatér Timothée Chalamet és Zendaya is, Muad’Dib pedig beteljesíti a sorsát — látványos lesz, az egészen biztos.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..