home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mit nézünk 2022-ben?
Brasnyó Zoltán
2022.01.06.
LXXVI. évf. 52. szám
Mit nézünk 2022-ben?

Batman — Uncharted — Top Gun: Maverick — Killers of the Flower Moon — Sikoly

Batman (március 4.)

2022 egyik legjobban várt filmje Matt Reeves Denevérember-rebootja, melyhez az utóbbi időben kezdtek megérkezni nagyobb számban az új előzetesek és forgatási fotók. Robert Pattinson ölti magára a Sötét Lovag szerepét. Bruce Wayne sokadik eljövetele mégis inkább olyan lesz, mint a klasszikus képregényekben: Batmant elsősorban a világ legjobb detektívjeként láthatjuk majd, aki egy sorozatgyilkos után nyomoz. A felnőtteknek készülő Batman-mozi szellemiségében a Todd Phillips-féle Joker folytatása. Azaz a sötét, komor hangvétel, valamint a borzongató hangulat minden bizonnyal garantált. Selina Kyle szerepében Zoë Kravitz domborít majd, illetve itt lesz még Riddler, azaz Rébusz, a Sötét Lovag egyik legismertebb ellensége is, akit Paul Dano formál meg. De nem lesz egyedül: Colin Farrell is magára ölti a Pingvin kosztümjét, a képek alapján pedig az ír színész teljesen felismerhetetlen lesz.

 

Uncharted (február 18.)

A Sony videójátékának filmes verziójában szupersztárok játszanak, és csak bízhatunk benne, hogy már ez a tény is megmenti attól az átoktól, amely általában a videójátékok filmadaptációit sújtja: azaz a bődületes lebőgéstől. Nathan Drake a PlayStation világának egyik emblematikus figurája, aki leginkább Indiana Jones és Lara Croft ötvözetének tekinthető. Tom Holland formálja meg Nathant, akihez mentora és barátja, Victor „Sully” Sullivan társul majd (Mark Wahlberg), hogy együtt induljanak felkutatni egy eltemetett kincset. Némi spoiler lehet, hogy ha a videójátékokat vesszük alapul, a duó minden bizonnyal egy titkos, eltemetett város nyomára bukkan majd, nyomukban zsoldosokkal, diktátorokkal és egyéb rossz arcú figurákkal. A mellékszerepekben Antonio Banderast, Sophia Alit és Tati Gabrielle-t láthatjuk majd.

 

Top Gun: Maverick (május 27.)

Ha nem lesz újabb halasztás, a jövő tavasszal a hangsebességet áttörve érkezik majd a Top Gun régóta várt folytatása, mindannyiunk kedvenc akciósztárjával, a (lassacskán szó szerint is) jó öreg Tom Cruise-zal. De itt lesz még Jon Hamm, Ed Harris és Jennifer Connelly is, sőt, Val Kilmer is visszatér majd Icemanként. A film állítólag csúcstechnológiás, merőben újszerű kamerakezeléssel készül, amiért bizonyára érdemes lesz majd IMAX-ben megnézni.

 

Killers of the Flower Moon (Megfojtott virágok, 2022)

Martin Scorsese első westernjét óriási érdeklődés övezi. Az olasz—amerikai rendezőzseni következő filmje az őslakos amerikaiak hányattatásait mutatja be egy gyilkosságsorozat által, mely a legkevésbé sem fikció: a történet az éppen megalakult FBI, azaz a Központi Nyomozóiroda cseppet sem dicső hajnaláról szól, Scorsese „múzsájának”, Leonardo DiCapriónak a főszereplésével. Érdekesség, hogy a világ egyik legjobb színésze egy korrupt, negatív karaktert játszik majd. Az igaz történet alapján készült film pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert.

 

Sikoly (január 14.)

Az év elejére pedig jöhet is a modern kori slasherek egyik legjobbjának rebootja. Neve Campbell pedig szupertúlélőként ugyancsak visszatér. A Sikoly (mely valójában a Sikoly 5.) nem titkoltan már egy új generációnak készül, ráadásul David Arquette és Courtney Cox is beszállt a buliba. Egy kis kaliforniai városkába vezet a történet, ahol a gonosz újra magára ölti az ikonikus maszkot

Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..