home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Mit nézünk 2021-ben? (2.)
Brasnyó Zoltán
2021.01.28.
LXXVI. évf. 3. szám
Mit nézünk 2021-ben? (2.)

Folytatom az idei esztendő mozis, illetve online filmes felhozataláról szóló ajánlót. Azt hiszem, hogy az idei év bőven tartogat majd meglepetéseket, nemcsak a nézőknek, de a filmeseknek is. Az, hogy vajon sikerül-e tartaniuk magukat az elhalasztott bemutatók új dátumához, 2021-ben is a koronahelyzettől függ.

Mátrix 4. (december 22-e)

Folytassuk is a sort a legtávolabbi és egyúttal legvalószínűtlenebbnek tűnő filmmel. Na, nem azért valószínűtlen, mert esetleg újra tolódna a megjelenése, inkább azért, mert talán még most sem hisszük el, hogy a legendás Mátrix-trilógiát valóban folytatják. Nem mindenki tér majd vissza a színészek közül, Keanu Reevesre és Carrie-Anne Mossra azonban már biztosan számíthatunk. Az előzetes hírekkel ellentétben a Wachowski nővérek közül csupán Lana instruálja majd a folytatást, és iparági pletykák szerint ismét forradalmi akciójeleneteket, sőt a Mátrix-világban rejlő, eddig kiaknázatlan lehetőségek megvalósítását ígérik. Az idén karácsonykor talán moziba is kerülhet.

 

Dűne (szeptember 30-a)

Frank Herbert sci-fi-sorozatának első részéből készít filmet Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049), aki a regényhez méltó, epikus moziban gondolkodik. Először még arról szóltak a hírek, hogy a Dűne a mozikban és párhuzamosan a HBO Max platformon is elérhető lesz online, a film producerei azonban állítólag kitartóan harcolnak a kizárólag szélesvásznú bemutatóért. Már a film előzeteséből láttuk, hogy rendkívül látványos lesz az új Dűne, mely egyébként az első regényt dolgozza fel, annak is mindössze az első felét. A főbb szerepekben Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgård és Josh Brolin tűnik majd fel.

 

West Side Story (december 10-e)

A legendás, 1957-ben bemutatott Bernstein—Laurents musical feldolgozását nem más, mint Steven Spielberg rendezi. A romantikus musical-dráma két, egymással rivalizáló tinédzserbanda harcáról és persze a tiltott szerelemről szól. A forgatókönyvet Tony Kushner, a Lincoln és a München írója készítette, a főbb szerepekben pedig Ansel Elgort, Rachel Zegler és Ariana DeBose lesz majd látható.

 

Amerikába jöttem 2. (március 5-e)

Az Amazon Prime streamingszolgáltató kínálatába érkezik a ’90-es évek egyik legjobb Eddie Murphy-vígjátékának folytatása. A film, melyben ott volt a Szexi Csokoládé, az afrikai Zamunda, James Earl Jones mint a király, a harlemi borbélyok és a számtalan szállóige. A film, melyben több szerepet is Eddie Murphy és Arsenio Hall játszott el, olyannyira elmaszkírozva, hogy senki sem ismert rájuk. A magyar szinkron külön említést érdemel, mert egyszerűen zseniálisra sikerült. Akeem herceg rájön, hogy egy régóta elveszett fia él Amerikában, ezért visszatér, hogy megkeresse. Ha csak fele olyan jó lesz a második rész, mint az első volt, máris boldogok lehetünk.

 

Space Jam: A New Legacy (július 16-a)

A Zűr az űrben után pontosan huszonöt évvel mutatják be Tapsi Hapsi legújabb kosárlabdás kalandját egy félig animációs, félig élő szereplős játékfilm formájában. Ezúttal viszont már nem Michael Jordan, hanem a trónörökös, LeBron James került a filmbe. A Bolondos Dallamok csapata az ő segítségével szeretné megnyerni a legújabb, interdimenzionális kosármeccsét. Az új Space Jam valójában egy Warner Bros. imázsfilm lesz, hiszen felbukkan majd benne Joker, illetve más ikonikus Warner-karakterek is. 

Képek: esquire.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..