home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Mit nézünk 2021-ben? (1.)
Brasnyó Zoltán
2021.01.21.
LXXVI. évf. 3. szám
Mit nézünk 2021-ben? (1.)

Az előttünk álló esztendő egyik nagy kérdése, hogy mi lesz a mozik sorsa. Az optimistább előrejelzések a mozi feltámadását vizionálják, mert a beígért felhozatal igen gazdagnak tűnik. Hogy ezeket a filmeket végül a moziban vagy otthonunk melegéből nézzük-e meg, azt még korai megmondani. Producerek harcolnak azért, hogy a filmjeik kizárólag szélesvásznon jelenjenek meg, az előre bejelentett párhuzamos bemutatókkal szemben. A Dűne készítői például kitartanak amellett, hogy nem szeretnék online bemutatni az epikusnak ígérkező, látványos sci-fit. Ebben a helyzetben viszont — legalábbis szerintem — fontos lenne a választás lehetősége. De lássuk, melyek lesznek 2021 legnagyobb filmes durranásai. Elnézve a felhozatalt, az új év a nagy visszatérésekről szól majd.

Nincs idő meghalni (április 2-a)

Daniel Craig hattyúdala 007-es ügynökként óriási figyelmet kapott tavaly, hiszen eltolták a megjelenést, a James Bond-kaland körüli hírek pedig közvetlenül befolyásolták nemcsak a mozihálózatok működését, de az egyéb filmes megjelenéseket is világszerte. Főgonoszként a Freddy Mercuryt is kiválóan alakító Rami Maleket láthatjuk majd, illetve jön az új 007-es ügynök is, Lashana Lynch alakításában, akit a Marvel Kapitányból ismerhetünk. A Bond 25-öt Cary Fukunaga rendezi, mi pedig reméljük, hogy a megjelenés körüli huzavona után méltó befejezést kap Craig Bond-karrierje.

 

Godzilla vs. Kong (május 21-e)

Tegyük meg tétjeinket, a tavasszal összecsap a Koponya-sziget ura és a világ leghíresebb óriáshüllője! Ez az a film, amelyet valóban sokkal jobb lenne óriási vásznon, akár IMAX-ben nézni. Bízzunk benne, hogy a látványra legalább nem lesz panasz, hiszen a szörnyek összecsapásaiban bizony izgalmas lehetőségek rejlenek. Egy város lerombolása, például. A filmben Millie Bobby Brownt is láthatjuk a Stranger Thingsből, a rendező pedig az eddig leginkább horrorokról és a gyengécskére sikerült animeadaptációról (Death Note) ismert Adam Wingard.

 

Szellemirtók — Az örökség (június 11-e)

A folytatás, melyre vártunk — bár talán még könnyelműség lenne kijelenteni, hogy be is váltja a hozzáfűzött reményeket. A női Szellemirtók bukása után ez a folytatás inkább a Stranger Things eszközeivel operál: a legendás New York-i szellemirtók után most gyerekek veszik kezükbe a sugárvetőt. Visszatérnek az eredeti epizódok színészei, kivéve az időközben elhunyt Harold Ramist. De itt lesz még Carrie Coon és Paul Rudd is, sőt, Sigourney Weaver is csatlakozik a csapathoz.

 

Top Gun: Maverick (július 2-a)

Tom Cruise Maverickje visszatér, ám nem tudni, az új nézők mennyire lesznek vevők egy vadászrepülős filmre. Hiszen az 1986-beli klasszikus éppen jókor, jó időben született, a hidegháború végén, és világszerte sikeresen amerikanizálta a nézőket. A zene, a látvány, a macsó stílus elég volt a sikerhez — kérdés, hogy mit várhatunk majd a folytatástól, mire lesz elég a régi recept. Az előzetesekből egyelőre csak kevés történetfoszlányra derült fény. Joseph Kosinski rendező a látványhoz nagyon ért, Tom Cruise pedig a film kedvéért megtanult elvezetni egy vadászrepülőt.

Képek: empireonline.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..