Mit ivott Orbán Viktor Zentán?

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Mit ivott Orbán Viktor Zentán?

Megeszik, amit főztek: Boris Zec, Törtei József, Juhász Attila, Kovács József A Fotó Saci felvételeA tavalyi évben a községi kassza eszközeivel a végrehajtó tanács, majd a választások után az újonnan megalakult községi tanács rendelkezett. Most, amikor a zárszámadást kellett elfogadni, az e...

Megeszik, amit főztek: Boris Zec, Törtei József, Juhász Attila, Kovács József A Fotó Saci felvétele

A tavalyi évben a községi kassza eszközeivel a végrehajtó tanács, majd a választások után az újonnan megalakult községi tanács rendelkezett. Most, amikor a zárszámadást kellett elfogadni, az ellenzéki tanácsnokok több kifogást hoztak fel. Az egyik arra vonatkozott, hogy a kommunális beruházásokra szánt pénzből tízmillió dinárt vontak el és csoportosítottak át más célokra, a másik felszólaló pedig azt feszegette, hogy a költségvetésből fordítottak-e és mennyit a VMSZ és a jelenlegi polgármester választási kampányára. Felrótta, hogy a színpadot bizonyára nem ingyen állították fel, a programban részt vevők is nyilván kértek tiszteletdíjat és Orbán Viktor vacsoráját is fizetnie kellett valakinek. A jelenlévők többsége ugyan nem volt rá kíváncsi, mégis megtudhatta mindenki, hogy Orbán Viktor, a FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség elnöke nem vacsorázott Zentán és az italok közül is csak egy szénsavmentes ásványvizet fogyasztott el. A továbbiak részletezése talán felesleges is, a zárszámadást végül szavazattöbbséggel fogadták el.
A községi képviselő-testület, miután jóváhagyta a Zentai Történelmi Levéltár tavalyi munkájáról szóló jelentést meg az idei tevékenységi és fejlesztési programot, az intézmény igazgatójává ismét Fodor Istvánt nevezte ki.
A tanácsnokok tárgyaltak a Községi Tűzvédelmi Alapról és a zentai tűzoltótestület kérésére megvitatták az aratási előkészületekkel kapcsolatos teendőket.
Az egyik legfontosabb szabály, hogy június elsejétől július 31-éig tűzgyújtási tilalom van a község területén, vagyis a határban csak ellenőrzött, biztosított körülmények között szabad nyílt lángot használni, például a tarlóégetést is be kell jelenteni. Az akció keretében a tűzoltók elvégzik a betakarítási munkálatokban részt vevő gépek tűzvédelmi ellenőrzését, valamint azoknak a személyeknek a tűzvédelmi kiképzését, akik közvetlen részesei lesznek az aratásnak. A korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat a városháza tornyában és Burány-soron megszervezi és pénzeli a 24 órás tűzőrséget, a mezőgazdasági törzskar viszont az érdekelt vállalatok bevonásával a megfigyelő szolgálatot kiterjeszti az egész község területére.
A zentai önkormányzat is szervezett gyűjtést a dél-bánáti árvízkárosultak megsegítésére, s mintegy 250 ezer dinár értékű adomány - ruhanemű, élelmiszer, tisztálkodási kellék, takarmány - jött össze. Az önkormányzat tisztségviselői egynapi személyi jövedelmüket ajánlották fel, s már el is juttatták az erre a célra nyitott tartományi folyószámlára. A község elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek ebben a megmozdulásban: a Poljocentar Kft.-nek, a Žitopromet Malomipari Vállalatnak, Csáki Dezső magánvállalkozónak, a cukorgyárnak, a Poljoprivreda Rt.-nek, a Mezőgazdaság Rt.-nek, a Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola diákjainak és tanárainak, valamint a Thurzó Lajos Közművelődési Központ szakszervezeti alapszervezetének. A rakományt a múlt héten el is szállították a gyűjtőközpontba, hogy szétosszák a rászorultak között.
A magyarországi Bogácson szervezték meg nemrégiben a Polgármesterek az idegenforgalomért című szabadtéri főzőversenyt, amelyen részt vett a zentai önkormányzat csapata is: Juhász Attila polgármester, Boris Zec alpolgármester, Törtei József és Kovács József. Saját bevallásuk szerint kissé bátortalanul tettek eleget a meghívásnak, de a tájjellegű ételeikkel hatalmas sikert arattak. A zsűri, amelynek a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mesterszakácsai voltak a tagjai, úgy döntött, hogy a zentaiak bográcsos báránypörköltjéé legyen a fődíjat jelentő vándorserleg, a balkáni rostélyosuk szerb salátával pedig különdíjat kapott. Most már büszkén mondhatják, hogy nemcsak ők eszik meg, amit főztek, de mások is szívesen fogyasztják. A csapatra hamarosan újabb megmérettetés vár Kalocsán, majd Budapesten.
A kirándulás arra is jó volt, hogy tudomásul vegyék: az ilyesfajta események hatékonyan segítik az idegenforgalom fejlődését. Zentán sem ártana ehhez hasonló rendezvényt szervezni, kihasználva a város természeti adottságait, a Tisza-partot.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Mit ivott Orbán Viktor Zentán?
Heti Jegyzet
  • Tomek Viktor
  • 2016.12.19.
  • LXXI. évfolyam 50. szám
Mit ivott Orbán Viktor Zentán?
Heti Jegyzet
  • Tomek Viktor
  • 2016.09.16.
  • LXXI. évfolyam 37. szám
Facebook

Támogatóink