home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Missziós napok Bánátban
NAGY Erzsébet
2014.06.11.
LXIX. évf. 24. szám
Missziós napok Bánátban

A nagybecskereki egyházmegye szervezésében missziós napokat tartottak Magyarcsernyén, Tóbán és Hetényben. Pozsár Ildikó, a missziós csoport koordinátora, Fehér Roland atya lelki vezető, Kunszabó Zoltán diakónus, igehirdető, Masa Tamás atya, Csiszér László zenei vezető és Szemerédi Pál helybeli plébános igyekezett minden generációt megszólítani, és hirdetni a keresztény hitet.

A hitébresztő, hitmélyítő napok változatos tartalmakat kínáltak a három bánáti faluban. A szervezők nagyon fontosnak tartották, hogy azokhoz is szóljanak, akik nem tudnak részt venni a templomban tartott programokon. Tanúságtevő estet rendeztek a színházteremben, eljutottak az iskolákba, lelki beszélgetést szerveztek a bérmálkozókkal, szüleikkel és a bérmaszülőkkel. Gyermeknapot tartottak Magyarcsernyén és Tóbán, játszottak, futballoztak, énekeltek, táncoltak a gyerekekkel. Különféle ügyességi vetélkedőkre biztattak, amelyeknek a végén mindenki győztes lett, mindenkinek járt ajándék meg frissen sült lángos, pizza, kifli, tea. Az összejöveteleket Csiszér László hangszeres játéka és éneke tette még hangulatosabbá.

Magyarcsernyén a szentmisét ft. Fehér Roland atya vezette, és az első nap a reményről szólt. Közvetlenül, érthetően mondta el, hogy a remény kinek mit jelent, és hogy sohasem szabad feladni. A tanúságtevő esten Kunszabó Zoltán budapesti diakónus Ki vagy mi életünk alapja? címmel szintén közvetlen hangnemben szólt a hívekhez, és sokaknak könnyeket csalt a szemébe. Tóbán ft. Csipak Csaba atya vezette a szentmisét. Az atya tóbai származású, és a kedves szavai nagyon megérintették a falubelieket.

Magyarcsernyén és Tóbán ünnepi szentmise keretében, számos hívő jelenlétében osztotta ki a bérmálás szentségét msgr. Német László megyés püspök.

A misszió záró miséjét ft. Fehér Roland atya vezette, majd a gyógyító szentségimádással és a betegek kenetének kiosztásával véget értek a missziós napok a bánáti falvakban.

A missziós testvérek a hívők és minden magyarcsernyei, tóbai, hetényi ember életébe egy kis felüdülést, lelki felfrissülést hoztak. Köszönet nekik a szép napokért!  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..