home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Mirović turisztikai díjakat adott át
2022.05.11.
LXXVII. évf. 19. szám
Mirović turisztikai díjakat adott át

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke átadta a Vajdasági Kereskedelmi Kamara által hagyományosan, immár 30. alkalommal kiírt Kapija uspeha (A siker kapuja) elnevezésű díjakat, melyek a turizmusban és a vendéglátásban elért kimagasló szolgáltatásokért ítélhetőek oda.

— Ilyen módon szeretnénk jutalmazni és kiemelni a vajdasági turizmus, vendéglátás legsikeresebbjeit, de egyúttal emlékeztetni is arra, mennyire fontos ez a terület Vajdaság és egész országunk számára. Ezek az iparágak szenvedték el a legnagyobb csapást a járvány idején, de tavaly már változott a helyzet, így a vajdasági turisztikai célpontokat csaknem 430 000 külföldi és belföldi turista kereste fel — emelte ki Mirović a rendezvényen, hozzátéve, ugyanebben az időszakban a vendégéjszakák száma elérte az 1 180 000-et.

Szerinte még jobb eredményeket könyvelnek el az idei év első negyedében, melyben mintegy 108 000 turista látogatott el Vajdaságba, ami 78 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Arra is emlékeztetett, hogy Vajdaság milyen gazdag erőforrásokkal bír: 750 védett kulturális érték, 130 védett természeti terület, Karlóca óvárosa, számos pincészet, melyek közül 115 csak Szerémségben található, valamint más kulturális és turisztikai értékek.

Díjat vehetett át a többi közt a Spa Resort Hotel Fruške Terme, az újvidéki Tamburica Fest és a péterváradi Terasa étterem.

A Gazdaság Aranytolla (Zlatno pero privrede) elismerést, melyet a vajdasági turizmus népszerűsítéséért ítélnek oda, Dražen Radulov, a Vajdasági Rádió és Televízió újságírója kapta.

Fordította: Tancsik Richárd

Forrás és fotók: Tartományi Kormány

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..