home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mirović: Három új híd építése – Újvidék jövője
2023.01.11.
LXXVIII. évf. 2. szám
Mirović: Három új híd építése – Újvidék jövője

–A lakosságnak támogatnia kell három új híd építését, mert ezek Újvidék és gyermekeink jövőjéért, a torlódások csökkentéséért, az egészségesebb és sokkal jobb életminőségért jönnek létre Újvidéken, egy olyan városban, amely nagyon gyorsan fejlődik és növekszik. Legyünk büszkék arra, hogy mi vagyunk az a generáció, aki megvalósítja ezt a nagy és fontos, Európában egyedülálló vállalkozást. Nem hiszem, hogy jelenleg van olyan európai város, ahol három híd építését terveznék – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a három újvidéki híd projektjének bemutatóján.

A már meglévő három híd mellett a következő néhány évben Újvidéken újabb három hidat építenek. Ezek teljes beruházási értéke több mint 360 millió euró.

Az egyik az Európa sugárút folytatásában létesül Kamenicáig, a másik Pétervárad és Kabol között lesz majd. A harmadik híd a gyalogosok és a kerékpárosok igényét szolgálja majd az egykori Ferenc József híd helyén. Az építkezések során a zöld- és erdőterületek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Az is fontos információ, hogy az Európa sugárút folytatásában tervezett hídon tilos lesz a teherforgalom. 

Mirović szerint Szerbia kitart azon döntése mellett, hogy finanszírozza ezt a munkát, annak ellenére, hogy nem csak mi, hanem más országok is küzdenek az ukrajnai háború gazdasági következményeivel.

Az ilyen nagy projektek nem valósulhatnának meg a Szerb Köztársaság és a Kínai Népköztársaság közötti stratégiai együttműködés nélkül – mutatott rá Mirović, aki azt is hozzátette, hogy az infrastruktúra fejlesztése mellett a városban szükséges egyéb beruházásokról sem feledkeznek meg.

(Forrás: A tartományi kormány közleménye)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..