home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Mintavétel a termálkútból
(Tha)
2014.05.29.
LXIX. évf. 22. szám
Mintavétel a termálkútból

A szabadkai Közegészségügyi Intézet szakemberei vízmintát vettek Zentán a tavalyi év folyamán kifúrt termálkútból. A kút legalizálásához minden évszakban, vagyis az idén négyszer kell elvégezni ezt a vizsgálatot.

Varga Viktor, a községi tanács gazdaságfejlesztéssel, mezőgazdasággal és környezetvédelemmel megbízott tagja elmondta, az első mérést még a NIS végezte el a kút kifúrásakor, de a további vizsgálatok elrendelése már az önkormányzat hatáskörébe tartozik, mivel a termálkút a község tulajdonában van.

A 975 méter mély termálkút 55 fokos vize enyhén kénes illatú, a nyomása 2-2,5 bar. A gyógyhatásának megállapítására szolgáló balneológiai vizsgálatot a negyedik mintavételnél végzik majd el. Az illetékesek remélik, a termálvizet az épülő sportcsarnok fűtésére is felhasználhatják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..